Детоксикација може да буде опасна

Британски лекари упозорили су да радикалне детоксикације организма, нарочито после празника и прекомерног уживања у храни и пићу, могу да буду изразито штетне по здравље

Здравље 16.01.2017 | 10:14
Детоксикација може да буде опасна
БРИТАНСКИ лекари упозорили су да радикалне детоксикације организма, нарочито после празника и прекомерног уживања у храни и пићу, могу да буду изразито штетне по здравље.

Као пример, они су навели случај жене која се прошле године довела у животно опасну ситуацију након детоксикације биљним препаратима, односно коктелима витамина Б, корена валеријане, сирутке, и испијањем великих количина воде. Та четрдесетседмогодишња жена опоравила се тек после интензивног лечења у болници, где је доспела због губитка свести.

Тестови су показали да је имала изузетно низак ниво соли у организму.

Иако се чини корисним да се организам очисти после претеривања са храном и пићем за време божићних празника, тај концепт није нужно здрав и нема подршку међе лекарима, објавио је Бритисх Медицал Јоурнал.

- Прекомеран унос воде као начин "чишћења организама" базира се на погрешном веровању да се тако све што је штетно може "испрати" из организма - навели су лекари.

Они додају и да упркос агресивним рекламама и тврдњама које се пласирају зарад маркетинга, биљни суплементи, ипак, имају нежељена дејства.

Британски дијететски савез чак оцењује да је читава идеја о детоксикацији заправо глупост.

- Не постоје чаробне таблете, напици, лосиони или фластери. Тело чине бројни органи, попут коже бубрега и јетре који непрестано прочишћавају организам од главе до пете - подсећају лекари.

Организам треба бити хидриран, али превише воде може бити једнако опасно као и премало. Иако звучи предвидљиво, разумна исхрана и редовна физичка активност најбоља су стратегија за одржавање здравља, закључили су.

Новости
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Александар Радовић

18.01.2017 14:15

Цлеан 9 је програм који је пре свега намењен за Детоксикацију тј. као детоксикациони програм који ће вам помоћи да започнете свој пут ка здрављу и жељеним облинама. Са овим програмом, доказано је у пракси, може се смањити чак и до 4 цм у обима стим што је за особе које имају потребу за већим скидањем килаже и регулисања масноћа неопходно је да након коришћење Ц9 пакета наставе са коришћењем пакета Ф.И.Т. 1 хттпс://алојавера.wордпресс.цом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ороз

11.02.2017 15:58

Покусати дектосикацију послусати струку је најбоље Др.

ОДГОВОРИТЕ