Повећан буџет за хрватску војску

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да је повећан буџет за Министарство одбране и за Оружане снаге Хрватске.

Регион 15.01.2017 | 14:56
Повећан буџет за хрватску војску
"Хрватска војска треба да има своје способности и у копненој војсци и у морнарици и у ваздухопловству. Министар одбране и његови сарадници, заједно са свима другима задуженим за националну и домовинску безбједност, раде на процесу како бисмо се припремили и за јачање наших ваздухопловних снага", рекао је Пленковић одговарајући на питање шта ће бити са куповином борбене ескадриле и модернизацијом војске, преноси Хина.

Наводи се да је премијер Хрватске "изразио наду да ће се идућих година за то наћи одговарајући начини финансирања, јер је то у стратешком интересу земље".

Пленковић је претходно јутрос, поводом 25. годишњице међународног признања Хрватске, положио венце на Олтар домовине на Медведграду као и на гробљу Мирогој.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реал-ан

15.01.2017 14:59

Звецка се орузјем и у сусједству и комсилуку несто ми говори да це људи у БиХ платит рацун најскупљи ко и до сад сто су

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неверни Тома

15.01.2017 15:19

Умјесто да смањују наоружавање и унапређују економску и сваку другу сарадњу, земље несрећног западног Балкана се наоружавају и звецкајку оружјем. С обзиром да је овдашњим политичарима ратовање у крви и да имају кратак фитиљ, нека нам је свима драги Бог у помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

15.01.2017 16:03

За поцетак набавите довољно огрева да вам се војска не смрзава и да их не шаљете кући када су велике хладноће.

ОДГОВОРИТЕ