Ф1: Стечај и пропаст - Манор је на ивици, можда већ и у амбису!

Британска Ф1 екипа нашла се у незавидној ситуацији када је фирма која их је до сада финансирала отишла у стечај.

Остали спортови 15.01.2017 | 20:45
Ф1: Стечај и пропаст - Манор је на ивици, можда већ и у амбису!
Мало је рећи да је будућност Манора неизвесна! Британски медији су пренели да се поменута Ф1 екипа налази у готово безизлазној позицији, пошто је фирма Џаст рејсинг која је до сада финансирала тим пропала и отишла у стечај. За Манор време неумитно истиче, а мислило се да је крајњи рок за налажење новог власника крај ове недеље. Пошто су радници задржани на пословима развоја болида, рок је пролонгиран за још недељу дана. Према најновијим информацијама даљег развлачења неће бити.

Тренутно се зна да је нови болид Манора за наступајућу сезону спреман, и да се чекао потпис стечајног управника, па да он стигне до производне хале. Међутим, поменути управник није био сагласан да као овлашћено лице фирме у стечају да сагласност за овакав посао.

Епилог би могао да буде погубан по британску екипу. Тренутно се тражи нови власник, а уколико се он не пронађе и производња делова за болид не покрене у наредних пар дана од Манора више нема ништа. Према за сада доступним компанијским вестима, принудна управа већ преговара са потенцијалним инвститорима, али категорично одбија да се изјасни ко је то заинтересован за тим Формуле 1.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар