F1: Stečaj i propast - Manor je na ivici, možda već i u ambisu!

Britanska F1 ekipa našla se u nezavidnoj situaciji kada je firma koja ih je do sada finansirala otišla u stečaj.

Ostali sportovi 15.01.2017 | 20:45
F1: Stečaj i propast - Manor je na ivici, možda već i u ambisu!
Malo je reći da je budućnost Manora neizvesna! Britanski mediji su preneli da se pomenuta F1 ekipa nalazi u gotovo bezizlaznoj poziciji, pošto je firma Džast rejsing koja je do sada finansirala tim propala i otišla u stečaj. Za Manor vreme neumitno ističe, a mislilo se da je krajnji rok za nalaženje novog vlasnika kraj ove nedelje. Pošto su radnici zadržani na poslovima razvoja bolida, rok je prolongiran za još nedelju dana. Prema najnovijim informacijama daljeg razvlačenja neće biti.

Trenutno se zna da je novi bolid Manora za nastupajuću sezonu spreman, i da se čekao potpis stečajnog upravnika, pa da on stigne do proizvodne hale. Međutim, pomenuti upravnik nije bio saglasan da kao ovlašćeno lice firme u stečaju da saglasnost za ovakav posao.

Epilog bi mogao da bude poguban po britansku ekipu. Trenutno se traži novi vlasnik, a ukoliko se on ne pronađe i proizvodnja delova za bolid ne pokrene u narednih par dana od Manora više nema ništa. Prema za sada dostupnim kompanijskim vestima, prinudna uprava već pregovara sa potencijalnim invstitorima, ali kategorično odbija da se izjasni ko je to zainteresovan za tim Formule 1.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar