Дакар рели: Лоеб бритком вожњом до подијума на 10. етапи!

Сагмајстер је успешно завршио претходну етапу прошавши кроз циљ као 60. мотоциклиста.

Остали спортови 13.01.2017 | 16:45
Дакар рели: Лоеб бритком вожњом до подијума на 10. етапи!
Наставља се доминантна улога Пежоа на овогодишњем издању Дакар релија. Себастијан Лоеб је освојио четврту етапу од укупно осам вожених уколико не рачунамо две отказане сеансе од укупно десет планираних етапа. Француз је јучерашњом вожњом на последњој деоници специјалног СС испита успео да се одлепи од тимског друга Сирила Депреа и тако дође то 2,33 минута предности.

Треће место у конкуренцињи аутомобилиста припало је Стефану Петерхенселу који се добро пласирао упркос удеса у коме је учествовао и словеначки мотоциклиста, Симон Марчич. Конкретно, Словенцу се нема шта замерити. Делује да је Петерхенсел крив, али и да му трка за позицију није помутила разум. Возач „пежоа“ се након удеса вратио до Марчича и помогао повређеном мотоциклисти док нису стигле стручне медицинске службе. У том тренутку, односно непосредно пре судара Симон Марчич је био на 65. позицији, док је нашГабор Сагмајстер нешто боље пласиран пошто је 10. етапу завршио на 60. месту.

Када је реч о аутомобилистима битно је да напоменемо да је Нани Рома заостао заЛоебом за 31,29 минута. То практично значи да му је потребно чудо како би угрозио возаче Пежоа који су ове године буквално одржали возачку лекцију за све ратнике Дакар релија. Када смо већ код лекција, на 10. етапи их је заиста било и превише. Мико Хиконен се сударуио са камионом, пробушио хладњак, па му губитак расхладне течности није дозволио да настави пут. Остао је на 195. километру последње етапе.

Када је реч о мотоциклистима на самом циљу је деловало да је 10. етапу освојио Мишел Метж. Његово славље није дуго трајало због тога што га је судијски колегијум почастио са 60 минута пенализације. Тако је испало да је слављеничко место припало Хуану Бреди Борту, други је Словак Стефан Свитко, а трећи Франко Каими на „хонди“.

У конкуренцији камиона Камаз влада као што се није било тешко прогнозирати бар што се тиче финиша Дакар релија. Прво место на 10. етапи припало је Едуарду Николајеву. Друго место заузела је посада на челу са Сотниковом, а трећи је Мардев. Наравно, сматрамо да није умесно подвлачити да су сви наведени такмичари за воланима Камаз камиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар