Хитна сједница - тема Харадинај

Влада Србије одржаће данас седницу на којој ће бити једина тема одлука суда у Француској да бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја пусти да на слободи чека на одлуку на захтев Србије за његово изручење.

Србија 13.01.2017 | 07:36
Хитна сједница - тема Харадинај
Премијер Србија Александар Вучић је за данас, по повратку из Индије где је боравио у званичној посети, заказао седницу владе, потврдио је Тањугу потпредседник владе Небојша Стефановић.

На седници ће бити заузет став према тој одлуци суда у Колмару.

Суд у француском граду Колмар одлучио је јуче да из притвора пусти Харадинаја, одузевши му пасош и уз обавезу да се два пута недељно јавља полицији.

Харадинај, којег су француске власти ухапсиле 4.јануара, ће на слободи сачекати коначну одлуку о захтеву Србије за његову екстрадицију.

Србија је пре три дана послала Француској захтев за изручење Харадинаја, а јуче је проследила и допуну захтева са пратећом документацијом и новим доказима.

Србија Харадинаја тражи за злочине над цивилним становништвом у току 1999. године за које му се није судило у Хагу.

Француски суд није јуче одлучивао о захтеву Србије за изручење Рамуша Харадинаја већ само о мерама којима ће обезбедити његово присуство у току поступка одлучивања о спрској молби, потврђено је Тањугу у Министарству правде.

Екстрадициони поступак је у току, а суд у Колмару ће у наредном периоду заказати рочиште на којем ће бити саслушан Харадинај поводом српског захтева за изручење, објаснили су у том министарству.

Након тога суд ће дати своју процену и мишљење о испуњености услова за екстрадицју.

По правоснажности судске одлуке о изручењу Харадинаја, коначну одлуку да ли се усваја или не захтев Србије донеће Министарство правде Француске.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стокан

13.01.2017 07:18

Први корак ка ослобађању Харадинаја је направљен, слиједеће је одбацивање Српске молбе о изручењу и пуштање Харадинаја на слободу. Слободно се припремите за ту ШОКАНТНУ одлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

13.01.2017 07:38

СРБија од Француске трази изруцење сиптарског злоцинца Харадинаја, а Бога моли да га не добије. Нити СРБија мозе због мира у куци и сиптара да Харадинаја осуди нити СРБија мозе због јавности и СРБа њега да пусти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

13.01.2017 08:32

У јако ме занима гос премијеру ста це те подузети по овом питању?Сигурно це те се наљутити на своје европске пријатеље у које се кунете,еее јадни смо га ми.Па ви изруцујте насе генерале и људе то радите најбоље.Као у маркету два производа купис треци добијес гратис е тако сте радили,са насим људима и изруцивали их хаском казамату.Ево вам француска и ЕУ и колијевка права и правде....Јад....И цемер мој народе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друга тацка

13.01.2017 08:58

Запаљиви говор Додика и тезња предсједника Р.Српске ка уједињењу Србије,Р..Српске,Ц.Горе...у једну дрзаву и одобравање те тезње од стране предсједника Николица који је изјавио,цитирам: "Додик отворено говори о насим скривеним зељама,а ја би да иде као змија уз дрво..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈКО

13.01.2017 09:25

БИЦЕ ЦОРАК КО И СА НАСЕРОМ ОРИЦЕМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цоколинда

13.01.2017 09:45

Е Вуцицу наста дзаба тросис дрзавне паре,јос кад знас да је узалуд.

ОДГОВОРИТЕ