Hitna sjednica - tema Haradinaj

Vlada Srbije održaće danas sednicu na kojoj će biti jedina tema odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Srbija 13.01.2017 | 07:36
Hitna sjednica - tema Haradinaj
Premijer Srbija Aleksandar Vučić je za danas, po povratku iz Indije gde je boravio u zvaničnoj poseti, zakazao sednicu vlade, potvrdio je Tanjugu potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

Na sednici će biti zauzet stav prema toj odluci suda u Kolmaru.

Sud u francuskom gradu Kolmar odlučio je juče da iz pritvora pusti Haradinaja, oduzevši mu pasoš i uz obavezu da se dva puta nedeljno javlja policiji.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4.januara, će na slobodi sačekati konačnu odluku o zahtevu Srbije za njegovu ekstradiciju.

Srbija je pre tri dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Francuski sud nije juče odlučivao o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja već samo o merama kojima će obezbediti njegovo prisustvo u toku postupka odlučivanja o sprskoj molbi, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Ekstradicioni postupak je u toku, a sud u Kolmaru će u narednom periodu zakazati ročište na kojem će biti saslušan Haradinaj povodom srpskog zahteva za izručenje, objasnili su u tom ministarstvu.

Nakon toga sud će dati svoju procenu i mišljenje o ispunjenosti uslova za ekstradicju.

Po pravosnažnosti sudske odluke o izručenju Haradinaja, konačnu odluku da li se usvaja ili ne zahtev Srbije doneće Ministarstvo pravde Francuske.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Stokan

13.01.2017 07:18

Prvi korak ka oslobađanju Haradinaja je napravljen, slijedeće je odbacivanje Srpske molbe o izručenju i puštanje Haradinaja na slobodu. Slobodno se pripremite za tu ŠOKANTNU odluku.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

13.01.2017 07:38

SRBija od Francuske trazi izrucenje siptarskog zlocinca Haradinaja, a Boga moli da ga ne dobije. Niti SRBija moze zbog mira u kuci i siptara da Haradinaja osudi niti SRBija moze zbog javnosti i SRBa njega da pusti.

ODGOVORITE
Name

Cica

13.01.2017 08:32

U jako me zanima gos premijeru sta ce te poduzeti po ovom pitanju?Sigurno ce te se naljutiti na svoje evropske prijatelje u koje se kunete,eee jadni smo ga mi.Pa vi izrucujte nase generale i ljude to radite najbolje.Kao u marketu dva proizvoda kupis treci dobijes gratis e tako ste radili,sa nasim ljudima i izrucivali ih haskom kazamatu.Evo vam francuska i EU i kolijevka prava i pravde....Jad....I cemer moj narode...

ODGOVORITE
Name

Druga tacka

13.01.2017 08:58

Zapaljivi govor Dodika i teznja predsjednika R.Srpske ka ujedinjenju Srbije,R..Srpske,C.Gore...u jednu drzavu i odobravanje te teznje od strane predsjednika Nikolica koji je izjavio,citiram: "Dodik otvoreno govori o nasim skrivenim zeljama,a ja bi da ide kao zmija uz drvo..."

ODGOVORITE
Name

PAJKO

13.01.2017 09:25

BICE CORAK KO I SA NASEROM ORICEM.

ODGOVORITE
Name

cokolinda

13.01.2017 09:45

E Vucicu nasta dzaba trosis drzavne pare,jos kad znas da je uzalud.

ODGOVORITE