Безобразлук и послије ослобађања

На данашњој сједници вијећа суда у Колмару одлучено је да Харадинај буде пуштен из притвора, али му је забрањено да напушта Француску до одлуке суда о захтјеву Србије за изручење.

Србија 12.01.2017 | 19:25
Безобразлук и послије ослобађања
Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај захвалио је грађанима на подршци коју је добијао претходних дана и додао да је више него икада убијеђен да није било узалуд радити за своју земљу.

"Драги грађани, претходних дана ваши гласови и достојанство са свих крајева свијета, учинили су ме поносним. Сада сам више него икада убијеђен да није било узалуд радити за своју земљу", навео је Харадинај на Фејсбуку.

На данашњој сједници већа суда у Колмару одлучено је да Харадинај буде пуштен из притвора, али му је забрањено да напушта Француску до одлуке суда о захтеву Србије за изручење.

Француски суд у Колмару је Харадинаја пустио уз кауцију, одузео му пасош и наложио да се два пута седмично јавља надлежној полицијској управи.

Србија је прије два дана послала Француској захтјев за изручење Харадинаја, а данас је прослиједила и допуну захтјева са пратећом документацијом и новим доказима.

Србија Харадинаја тражи за злочине над цивилним становништвом у току 1999. године за које му се није судило у Хагу.

Влада Србије одржаће сутра хитну сједницу о одлуци суда у Француској да бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја пусти да на слободи чека на одлуку на захтев Србије за његово изручење.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рт

12.01.2017 22:23

И теби ко додику не дају визу код трампа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

13.01.2017 15:31

Додик није убијо ни у једном рату