Bezobrazluk i poslije oslobađanja

Na današnjoj sjednici vijeća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtjevu Srbije za izručenje.

Srbija 12.01.2017 | 19:25
Bezobrazluk i poslije oslobađanja
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je građanima na podršci koju je dobijao prethodnih dana i dodao da je više nego ikada ubijeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju.

"Dragi građani, prethodnih dana vaši glasovi i dostojanstvo sa svih krajeva svijeta, učinili su me ponosnim. Sada sam više nego ikada ubijeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Na današnjoj sjednici veća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru je Haradinaja pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Srbija je prije dva dana poslala Francuskoj zahtjev za izručenje Haradinaja, a danas je proslijedila i dopunu zahtjeva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Vlada Srbije održaće sutra hitnu sjednicu o odluci suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rt

12.01.2017 23:23

I tebi ko dodiku ne daju vizu kod trampa

ODGOVORITE
Name

Mf

13.01.2017 16:31

Dodik nije ubijo ni u jednom ratu