Вучић: Не желим да штитим злочинце

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да му не пада на памет да штити било којег злочинца, без обзира које име и презиме носи.

Србија 12.01.2017 | 08:09
Вучић: Не желим да штитим злочинце
"Као што нисам штитио оне који су имали наше име и презиме, а чинили су злочине, не пада ми на памет да штитим оне који имају албанско име и презиме, или било чије име и презиме, а који су чинили најтеже злочине", рекао је Вучић за РТС.

Он је, коментаришући протесте Албанаца због хапшења Рамуша Харадинаја, навео да су, ма гдје се налазили, Албанци веома добро организовани и повезани, те да као такви праве неприлике и непријатности земљама домаћинима.

"Је ли ико рекао себи: да ли ми можда штитимо ратног злочинца? И то је моје питање за оне који покушавају да ми пошаљу поруку или ме зивкају телефоном, објашњавајући ми да се Србија није понела онако како је требало да се понесе и да није требало да тражи изручење Харадинаја", каже Вучић.

Тужилаштво Србије за ратне злочине терети Харадинаја да је одговоран као наредбодавац, али и као непосредни починилац 63 убиства.

Рамуш Харадинај ухапшен је 4. јануара у Француској по потјерници Србије и одређен му је притвор док Србија не достави захтјев за изручење.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игор

12.01.2017 07:37

Јој Вуцицу хајде цути мало, ено ти га Мали руси по Београду и снима клипове са Цецом .Томо предсједник , Мали градонацелник врацај кума Сесеља у игру и опет Јово наново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.01.2017 08:05

Пустице га га исве остале уз неку кауцију а мозда и то не.Рамус Харадинај Агим Цеку и Хасим Таци су вец одавно требали да буду осудјени за ратне злоцине над србима на косову.Погледајте само те ако их могу назвати људе они су за мене обицни криминалци исто као и Насер Ориц.На њиховим фацама се види да су злоцинци по њиховим покретима понасању итд. Стити их америка и док год је тако неце дана лезати у затвору...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

12.01.2017 09:14

Да и опет треба да хапсе србе ааа.И све по налогу ових издајника и свјетски моцника.А када су у питању други онда није у реду.И то Васи пријатељи по свјету и тој проклетој ЕУ.Господине В. У које се ви кунете и казете да Србија има пријатеље у тој ЕУ.А кад треба улозити вето и реци не у савјету безбједности у УН.Онда зови русе у помоц па до када висе тако брацо,до када се висе да иде продаја вјере за вецеру...Опаметите се док нам не буде касно!!!МОЛИМ ВАС и поцните мислити добро овом народу који је безброј пута страдао и опет му исто прјети...

Name

цобер

12.01.2017 11:09

Шта рече човјек и оста жив Интерполова потјерница Црбе Горе .за двојицом срба стоји у ладици.интерполова потјерница МКС из Хагао троје радикала стоји у ладици а он очекује од Француза да испоштују српску потјерницу?????????????????

ОДГОВОРИТЕ