Vučić: Ne želim da štitim zločince

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu ne pada na pamet da štiti bilo kojeg zločinca, bez obzira koje ime i prezime nosi.

Srbija 12.01.2017 | 08:09
Vučić: Ne želim da štitim zločince
"Kao što nisam štitio one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine, ne pada mi na pamet da štitim one koji imaju albansko ime i prezime, ili bilo čije ime i prezime, a koji su činili najteže zločine", rekao je Vučić za RTS.

On je, komentarišući proteste Albanaca zbog hapšenja Ramuša Haradinaja, naveo da su, ma gdje se nalazili, Albanci veoma dobro organizovani i povezani, te da kao takvi prave neprilike i neprijatnosti zemljama domaćinima.

"Je li iko rekao sebi: da li mi možda štitimo ratnog zločinca? I to je moje pitanje za one koji pokušavaju da mi pošalju poruku ili me zivkaju telefonom, objašnjavajući mi da se Srbija nije ponela onako kako je trebalo da se ponese i da nije trebalo da traži izručenje Haradinaja", kaže Vučić.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine tereti Haradinaja da je odgovoran kao naredbodavac, ali i kao neposredni počinilac 63 ubistva.

Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara u Francuskoj po potjernici Srbije i određen mu je pritvor dok Srbija ne dostavi zahtjev za izručenje.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Igor

12.01.2017 07:37

Joj Vucicu hajde cuti malo, eno ti ga Mali rusi po Beogradu i snima klipove sa Cecom .Tomo predsjednik , Mali gradonacelnik vracaj kuma Seselja u igru i opet Jovo nanovo.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.01.2017 08:05

Pustice ga ga isve ostale uz neku kauciju a mozda i to ne.Ramus Haradinaj Agim Ceku i Hasim Taci su vec odavno trebali da budu osudjeni za ratne zlocine nad srbima na kosovu.Pogledajte samo te ako ih mogu nazvati ljude oni su za mene obicni kriminalci isto kao i Naser Oric.Na njihovim facama se vidi da su zlocinci po njihovim pokretima ponasanju itd. Stiti ih amerika i dok god je tako nece dana lezati u zatvoru...

ODGOVORITE
Name

Cica

12.01.2017 09:14

Da i opet treba da hapse srbe aaa.I sve po nalogu ovih izdajnika i svjetski mocnika.A kada su u pitanju drugi onda nije u redu.I to Vasi prijatelji po svjetu i toj prokletoj EU.Gospodine V. U koje se vi kunete i kazete da Srbija ima prijatelje u toj EU.A kad treba uloziti veto i reci ne u savjetu bezbjednosti u UN.Onda zovi ruse u pomoc pa do kada vise tako braco,do kada se vise da ide prodaja vjere za veceru...Opametite se dok nam ne bude kasno!!!MOLIM VAS i pocnite misliti dobro ovom narodu koji je bezbroj puta stradao i opet mu isto prjeti...

Name

cober

12.01.2017 11:09

Šta reče čovjek i osta živ Interpolova potjernica Crbe Gore .za dvojicom srba stoji u ladici.interpolova potjernica MKS iz Hagao troje radikala stoji u ladici a on očekuje od Francuza da ispoštuju srpsku potjernicu?????????????????

ODGOVORITE