Ванредна ситуација у 13 општина у Србији евакуације у току

У Србији је на снази ванредна ситуација у 13 општина, а до сада је евакуисано 139 грађана и спасене три особе, док су из сметова извучена 73 возила.

Србија 11.01.2017 | 16:12
Ванредна ситуација у 13 општина у Србији евакуације у току
Ванредна ситуација је проглашена у Ивањици, Димитровграду, Црној Трави, Трговишту, Блацу, Медвеђи, Сјеници, Врању, Врањској Бањи, Владичином Хану, као и дијелу општина Гаџин Хан, Власотинце, Нова Варош и Тутин, саопштио је МУП Србије.

На свим интервенцијама, од 6. јануара до данас, ангажован је 271 припадник ватрогасно-спасилачких јединица са 116 возила, седам АТВ возила и 12 моторних санки.

На територији Србије државни путеви првог, другог и трећег приоритета су проходни.

Из Владе Србије је саопштено да жељезнички саобраћај функционише редовно, без поремећаја и да нема значајних сметњи, те да се авио-саобраћај одвија према планираном реду летења.

Најоптерећенији су путни правци првог приоритета, ауто-путеви, па се возачима препоручује опрезна вожња.

Због ледостаја пловдба је обустављена на ријеци Тиси, на каналима хидро система Дунав-Тиса-Дунав, као и на ријеци Сави код Сремске Митровице и Шапца, на Дунаву код Бездана, Кладова и Ђердапа.

Проглашена је редовна одбрана од леда на Дунаву на сектору од Голупца до Смедерева, на Сави до границе са БиХ, као и на цијелом току Тисе.

Донијета је одлука о активирању ледоломца "Гребен" на потезу од Ђердапа.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар