Vanredna situacija u 13 opština u Srbiji evakuacije u toku

U Srbiji je na snazi vanredna situacija u 13 opština, a do sada je evakuisano 139 građana i spasene tri osobe, dok su iz smetova izvučena 73 vozila.

Srbija 11.01.2017 | 16:12
Vanredna situacija u 13 opština u Srbiji evakuacije u toku
Vanredna situacija je proglašena u Ivanjici, Dimitrovgradu, Crnoj Travi, Trgovištu, Blacu, Medveđi, Sjenici, Vranju, Vranjskoj Banji, Vladičinom Hanu, kao i dijelu opština Gadžin Han, Vlasotince, Nova Varoš i Tutin, saopštio je MUP Srbije.

Na svim intervencijama, od 6. januara do danas, angažovan je 271 pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica sa 116 vozila, sedam ATV vozila i 12 motornih sanki.

Na teritoriji Srbije državni putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta su prohodni.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da željeznički saobraćaj funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji, te da se avio-saobraćaj odvija prema planiranom redu letenja.

Najopterećeniji su putni pravci prvog prioriteta, auto-putevi, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Zbog ledostaja plovdba je obustavljena na rijeci Tisi, na kanalima hidro sistema Dunav-Tisa-Dunav, kao i na rijeci Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca, na Dunavu kod Bezdana, Kladova i Đerdapa.

Proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu na sektoru od Golupca do Smedereva, na Savi do granice sa BiH, kao i na cijelom toku Tise.

Donijeta je odluka o aktiviranju ledolomca "Greben" na potezu od Đerdapa.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar