Видео: Дакар рели на длану - Петерхенсела испрашио Лоеб!

Сагмајстер је на циљ осме етапе стигао 80, док код код камионџија све пршти од битке између Камаза и Ивека.

Остали спортови 11.01.2017 | 14:15
Видео: Дакар рели на длану - Петерхенсела испрашио Лоеб!
Превртљиво време, и још превртљивија срећа пратила је Дакар ратнике на осмој етапи. Одредиште на северу Аргентине за многе је било недостижно због тешких временских услова који прати раштркани караван. Ипак, вредно је споменути да се међу аутомобилистима најбоље снашао Себастијан Лоеб који је за нешто више од минут успео да надмаши Стефана Петерхенсела.

„Жестоко сам се трудио да пребродим све препреке на путу до циља. Била је ово етапа која ми је одговарала. Криво ми је само што сам налетео на рупу и изгубио драгоцено време на замену оштећеног пнеуматика. На сву срећу све се завршило онако како треба“, рекао је Себастијан Лоеб, деветоструки ВРЦ шампион који је триумфом на осмој етапи преузео водећу позицију у генералном пласману од Петерхенсела.

Вредно је споменути да је Сирил Депре у „пежоу“ кроз циљ прошао трећи, па је у генералном пласману претакао Нани Рому. Укупно гледано Пежо и даље доминира. Сходно најави у којој смо претпоставили да ће француски произвођач највероватније триумфално завршити Дакар, данас је сасвим умесно прогнозирати да ће баш овај произвођач однети победу у конкуренцији конструктора.

Када је реч о мотоциклистима на осмој етапи се прославио Хуан Бреда Борт на „хонди“, други је Матијас Вокнер са „ктм“ мотоциклом, а трећи Сем Сандерленд који овим резултатом задржава водеће место у генералном пласману. Наш мотоциклиста Габор Сагмајстер кроз циљ је прошао 80. Суботичанин на „ктм рели реприци“ тренутно се налази на 82. позицији у генералном пласману. Судећи по његовом устаљеном обичају наш мотоциклиста би на преосталим СС испитима и етапама требало да убрза и додатно поправи позицију у генералном пласману.

У конкуренцији камиона опасно се закувава између Ивека и Камаза. До сада се водио рововски рат, али Ивеко је на осмој етапи некако победио Камаз и то у битци за друго место. Најбољи камионџија на последњој етапи ипак је возио „рено“ Прво место је припало Ван ден Брику, други је Федерико Вилагра у „ивеку“, а трећи Димитриј Сотников у „камазу“. Тренутно у генералном пласману воде две посаде Камаза које предводе Сотников и Николајев.

На данашњем менију Дакар релија је девета етапа од Салта до Челицита у дужини од 977 километара итинерера. Очекује се да ће возачи Пежоа водити најжешће борбе, али и да ће Ивеко предузети све напоре не би ли осујетио Камаз који годинама доминира на Дакар релију.



Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар