Чланови 3. пука не сносе одговорност

Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић изјавио је да припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ не сносе никакву одговорност за учешће на паради у Бањалуци поводом обиљежавања Дана Републике Српске 9. јануара.

Босна и Херцеговина 10.01.2017 | 22:00
Чланови 3. пука не сносе одговорност
Јеринић сматра да је одлука Министарства одбране БиХ о покретању истраге о околностима под којим је дошло до учешћа и постројавања припадника Оружаних снага БиХ на прослави Дана Републике у Бањалуци нелегална и нелегитимна јер је донесена јуче, тачније, на дан када су сви припадници из реда српског народа празновали Дан Републике Српске.

"Пошто поштујемо законе ентитета и Брчко дистрикта, јуче је за људе у Републици Српској био Дан Републике и празник, а одлука је донесена без консултација иједног припадника из реда српског народа. То је у најмању руку некоректно и губи се повјерење", рекао је Јеринић Срни.

Он је упитао шта ће се догодити када буде био Бајрам или неки други празник, а Министарство одбране мора да функционише. Јеринић је нагласио да припадници Трећег Република Српска пука Оружаних снага БиХ на прослави Дана Републике Српске у Бањалуци нису прекршили ниједну командну одговорност и поштовали су све оно што је њихова обавеза сходно Уставу, законима и правилницима - да одају почаст српском члану Предсједништва БиХ, односно врховном команданту.

"Они су извршавали свој дио посла и ту нема никакве одговорности. Ако има икакве одговорности онда је то на нама политичарима и позивам да мене казне, али никако припаднике Оружаних снага који су били дио почасне јединице, јер је врховни командант инсистирао да буду ту", рекао је Јеринић.

Извор: Агенције

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

зумба

10.01.2017 21:05

Зар нису полозили заклетву да це постовати Устав БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

за зумба

10.01.2017 21:41

Полозио си и ти и такви као ти,заклетву да цете цувати и бранити интегритет СФРЈ па сте све то погазили и пљували против те исте дрзаве.

Name

@зумба

10.01.2017 21:43

Јесу Зумба, поштовали су Устав БиХ и били тамо у складу са Уставом. Војска је тамо била због предсједника и постројена у његову част. Није била због Дана Републике Српске...

Name

зумба

10.01.2017 21:52

Нисам ја полозио никакву заклетву СФРЈ.Овде се не ради о мени него о војницима који су погазили заклетву.Иваниц има поцасни вод у Рајловцу,Сарајево,који Предсједниство користи за те ствари.Треци пук војске нема ста да даје поцаст у овом слуцају,то је то.

Name

Пук

10.01.2017 21:57

Одма откази свима. Па нек их Додик плаца из свог дзепа.

Name

Заклињем се Републици Српској

11.01.2017 00:00

Полако и сигурно бих тоне у пропаст. зумба, остаће нешто и вама и имаћеш државу по мјери бошњака. а онда се куни у њу колико ти мило и драго.

Name

Перица

11.01.2017 07:53

Па и плаћа их Додик, педесет посто се финансирају из РСа, ви сте све присвојили! Све ваше! Е није

Name

роки

10.01.2017 21:48

Иваниц и Додик,један другом све по списку,јуце заједно.Као и Додик и Изетбеговиц у некој кафани код Сарајева прије 5,6 мијесеци.Иваниц ме разоцарао ,Додик није све је говорио како треба али онај Додик који је требао то да казе,био је током рата у Србији,бизнис и косарка рекреативно,док су борци гинули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

10.01.2017 22:11

Немају они никакве користи да их неко у својим коментарима брани или напада.Нека се проведе истрага која це показати јесу ли одговорни или нису .Ако су добили наређење онда нису криви они него онај ко је то наредио.Зна се ланац наређења.

Name

легионар

10.01.2017 22:50

Какво покретање истраге,велико покретање истраге треба да се изврши у МО ко прима мито за запошљавање у ОС БИХ.Како је могуће војници који неиспуњавају никакве услове добијају чинове,за ово сви знају и ћуте.Позивамо све истражне органе да се стане у корупцији МО јер су они одговорни и нека сносе последице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

10.01.2017 22:51

Оставите војску на миру и не сирите висе неслигу медју СРБима. Да је то заиста војска оне би до сада изврсила пуц и похапсила све "политицаре". Војска за такав подвиг није способне и зато у војску не дирајте. Она постоји у БиХ само на папиру као увела руза и укрс за пропали народ и његове корумпиране "полутицаре!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

10.01.2017 23:24

Овдје има доста глупости. Прво,тај Јеринић је замјеник тог неког министра одбране чије министарство покреће истрагу? То говори да тај Јеринић и тај министар у најмању руку непричају јер да је другачије овако се нешто неби ни догодило. А сувишно је рећи шта би било да је тај Република Српска пук предао рапорт Додику!!! Зато се нашао велики спасиоц ,мудрац и патриота Иванић и довео те људе да му предају рапорт. Наравно ,по функцији је на то имао право, али са тим је хтио узети себи и дио патриотског колача?! Питање: Да ли би их Иванић водио рецимо у Мостар на прославу тамо неког значајног датума за људе из Мостара? Зато ,Јеринићу шути и узимај ту боговску плату коју си добио јер си страначки послушник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха

11.01.2017 01:26

Интересантно колико муслимана коментарише овдје. Тешки су паћеници. БиХ војска не постоји! БиХ као муслиманска држава не постоји! Постоји само регионално БиХ као нпр Истра и Кварнер...Можда би било боље да су вратили српску имовину у Сарајеву и да су похапсили шеве , Ориће, бегове измете, дудаче..и признали ратне злочине над дјецом и цивилима. Изгубљеми су и времену и простору а смрде и мемају зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Типицно по оној: "Десна рука не зна ста ради љијева рука"

11.01.2017 02:21

Заиста је занимљиво да слузбеник министарства које је покренуло истрагу јавно говори да истрага не треба.???? А то само говори да у свим насим министарствима раде партијски послусници који говоре оно сто им нихова партија нареди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

11.01.2017 06:22

Ем је незналица необразована, ем га никад на послу нема. Србима у МО и ОС је и добро ко их заступа и представља. Мијењај ово Вукота.

ОДГОВОРИТЕ