Članovi 3. puka ne snose odgovornost

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić izjavio je da pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH ne snose nikakvu odgovornost za učešće na paradi u Banjaluci povodom obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara.

Bosna i Hercegovina 10.01.2017 | 22:00
Članovi 3. puka ne snose odgovornost
Jerinić smatra da je odluka Ministarstva odbrane BiH o pokretanju istrage o okolnostima pod kojim je došlo do učešća i postrojavanja pripadnika Oružanih snaga BiH na proslavi Dana Republike u Banjaluci nelegalna i nelegitimna jer je donesena juče, tačnije, na dan kada su svi pripadnici iz reda srpskog naroda praznovali Dan Republike Srpske.

"Pošto poštujemo zakone entiteta i Brčko distrikta, juče je za ljude u Republici Srpskoj bio Dan Republike i praznik, a odluka je donesena bez konsultacija ijednog pripadnika iz reda srpskog naroda. To je u najmanju ruku nekorektno i gubi se povjerenje", rekao je Jerinić Srni.

On je upitao šta će se dogoditi kada bude bio Bajram ili neki drugi praznik, a Ministarstvo odbrane mora da funkcioniše. Jerinić je naglasio da pripadnici Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci nisu prekršili nijednu komandnu odgovornost i poštovali su sve ono što je njihova obaveza shodno Ustavu, zakonima i pravilnicima - da odaju počast srpskom članu Predsjedništva BiH, odnosno vrhovnom komandantu.

"Oni su izvršavali svoj dio posla i tu nema nikakve odgovornosti. Ako ima ikakve odgovornosti onda je to na nama političarima i pozivam da mene kazne, ali nikako pripadnike Oružanih snaga koji su bili dio počasne jedinice, jer je vrhovni komandant insistirao da budu tu", rekao je Jerinić.

Izvor: Agencije

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

zumba

10.01.2017 21:05

Zar nisu polozili zakletvu da ce postovati Ustav BiH?

ODGOVORITE
Name

za zumba

10.01.2017 21:41

Polozio si i ti i takvi kao ti,zakletvu da cete cuvati i braniti integritet SFRJ pa ste sve to pogazili i pljuvali protiv te iste drzave.

Name

@zumba

10.01.2017 21:43

Jesu Zumba, poštovali su Ustav BiH i bili tamo u skladu sa Ustavom. Vojska je tamo bila zbog predsjednika i postrojena u njegovu čast. Nije bila zbog Dana Republike Srpske...

Name

zumba

10.01.2017 21:52

Nisam ja polozio nikakvu zakletvu SFRJ.Ovde se ne radi o meni nego o vojnicima koji su pogazili zakletvu.Ivanic ima pocasni vod u Rajlovcu,Sarajevo,koji Predsjednistvo koristi za te stvari.Treci puk vojske nema sta da daje pocast u ovom slucaju,to je to.

Name

Puk

10.01.2017 21:57

Odma otkazi svima. Pa nek ih Dodik placa iz svog dzepa.

Name

Zaklinjem se Republici Srpskoj

11.01.2017 00:00

Polako i sigurno bih tone u propast. zumba, ostaće nešto i vama i imaćeš državu po mjeri bošnjaka. a onda se kuni u nju koliko ti milo i drago.

Name

Perica

11.01.2017 07:53

Pa i plaća ih Dodik, pedeset posto se finansiraju iz RSa, vi ste sve prisvojili! Sve vaše! E nije

Name

roki

10.01.2017 21:48

Ivanic i Dodik,jedan drugom sve po spisku,juce zajedno.Kao i Dodik i Izetbegovic u nekoj kafani kod Sarajeva prije 5,6 mijeseci.Ivanic me razocarao ,Dodik nije sve je govorio kako treba ali onaj Dodik koji je trebao to da kaze,bio je tokom rata u Srbiji,biznis i kosarka rekreativno,dok su borci ginuli.

ODGOVORITE
Name

Drina

10.01.2017 22:11

Nemaju oni nikakve koristi da ih neko u svojim komentarima brani ili napada.Neka se provede istraga koja ce pokazati jesu li odgovorni ili nisu .Ako su dobili naređenje onda nisu krivi oni nego onaj ko je to naredio.Zna se lanac naređenja.

Name

legionar

10.01.2017 22:50

Kakvo pokretanje istrage,veliko pokretanje istrage treba da se izvrši u MO ko prima mito za zapošljavanje u OS BIH.Kako je moguće vojnici koji neispunjavaju nikakve uslove dobijaju činove,za ovo svi znaju i ćute.Pozivamo sve istražne organe da se stane u korupciji MO jer su oni odgovorni i neka snose posledice.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

10.01.2017 22:51

Ostavite vojsku na miru i ne sirite vise nesligu medju SRBima. Da je to zaista vojska one bi do sada izvrsila puc i pohapsila sve "politicare". Vojska za takav podvig nije sposobne i zato u vojsku ne dirajte. Ona postoji u BiH samo na papiru kao uvela ruza i ukrs za propali narod i njegove korumpirane "poluticare!"

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

10.01.2017 23:24

Ovdje ima dosta gluposti. Prvo,taj Jerinić je zamjenik tog nekog ministra odbrane čije ministarstvo pokreće istragu? To govori da taj Jerinić i taj ministar u najmanju ruku nepričaju jer da je drugačije ovako se nešto nebi ni dogodilo. A suvišno je reći šta bi bilo da je taj Republika Srpska puk predao raport Dodiku!!! Zato se našao veliki spasioc ,mudrac i patriota Ivanić i doveo te ljude da mu predaju raport. Naravno ,po funkciji je na to imao pravo, ali sa tim je htio uzeti sebi i dio patriotskog kolača?! Pitanje: Da li bi ih Ivanić vodio recimo u Mostar na proslavu tamo nekog značajnog datuma za ljude iz Mostara? Zato ,Jeriniću šuti i uzimaj tu bogovsku platu koju si dobio jer si stranački poslušnik!

ODGOVORITE
Name

Ha

11.01.2017 01:26

Interesantno koliko muslimana komentariše ovdje. Teški su paćenici. BiH vojska ne postoji! BiH kao muslimanska država ne postoji! Postoji samo regionalno BiH kao npr Istra i Kvarner...Možda bi bilo bolje da su vratili srpsku imovinu u Sarajevu i da su pohapsili ševe , Oriće, begove izmete, dudače..i priznali ratne zločine nad djecom i civilima. Izgubljemi su i vremenu i prostoru a smrde i memaju zube.

ODGOVORITE
Name

Tipicno po onoj: "Desna ruka ne zna sta radi ljijeva ruka"

11.01.2017 02:21

Zaista je zanimljivo da sluzbenik ministarstva koje je pokrenulo istragu javno govori da istraga ne treba.???? A to samo govori da u svim nasim ministarstvima rade partijski poslusnici koji govore ono sto im nihova partija naredi.

ODGOVORITE
Name

Cccc

11.01.2017 06:22

Em je neznalica neobrazovana, em ga nikad na poslu nema. Srbima u MO i OS je i dobro ko ih zastupa i predstavlja. Mijenjaj ovo Vukota.

ODGOVORITE