Хрвати о Звездиној жељи из Румуније: Човјек је лијењ, има "балкански менталитет"!

Несуђено појачање Црвене звезде, румунски интернационалац Константин Будеску, прошле године у ово време био је пред вратима загребачког Динама. Међутим, његов тадашњи клуб Астра је тражила три милиона евра обештећења, на шта се први човек Динама, Зоран Мамић, само насмејао.

Фудбал 10.01.2017 | 15:30
Хрвати о Звездиној жељи из Румуније: Човјек је лијењ, има "балкански менталитет"!
Такође, хрватски медији су писали да је Будеску већ стекао „балкански менталитет“ и да је „лењ на тренинзима“, односно да као такав не може да игра у трофејном загребачком клубу. Наравно, чувена прича о "киселом грожћу" и овде је примењива, јер као што се за недостижно, високо грожђе, у поменутој причи каже "ма, ионако је кисело", тако је и Будеску "сигурно лош", кад већ није дошао где су га очекивали.

Па опет, вероватно је високо обештећење било разлог због којег Будеску прошле зиме није прешао и у Партизан, већ је завршио у Кини, у Далијану.

Овај фудбалер је тренутно у Румунији и очекује да ће у наредних неколико дана решити своју ситуацију. Он се појавио у свом бившем клубу Астри из Ђурђуа, али није смео да тренира са некадашњим саиграчима због страха од санкција са стране Далијана. Румунски медији пишу да Стеауа није дигла руке од Будескуа и да ће Црвена звезда морати да се помучи ако жели да потише уговор са 27-годишњим фудбалером средине терена.

Такође, Румини преносе да Будеску у Београду неће зарађивати 50.000 евра месечно, већ највероватније „само“ 30.000 евра, али да ће добити бонус за свки постигнути гол и асистенцију. Будеску ће, према тим изворима, за потписивање уговора добити 200.000 евра, а толико ће му и следовати ако се Црвена звезда пласира у групну фазу неког од европских такмичења.

Поред Стеауе и црвено-белих, за Будескуа је заинтересован и турски Карабукспор.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар