Hrvati o Zvezdinoj želji iz Rumunije: Čovjek je lijenj, ima "balkanski mentalitet"!

Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, rumunski internacionalac Konstantin Budesku, prošle godine u ovo vreme bio je pred vratima zagrebačkog Dinama. Međutim, njegov tadašnji klub Astra je tražila tri miliona evra obeštećenja, na šta se prvi čovek Dinama, Zoran Mamić, samo nasmejao.

Fudbal 10.01.2017 | 15:30
Hrvati o Zvezdinoj želji iz Rumunije: Čovjek je lijenj, ima "balkanski mentalitet"!
Takođe, hrvatski mediji su pisali da je Budesku već stekao „balkanski mentalitet“ i da je „lenj na treninzima“, odnosno da kao takav ne može da igra u trofejnom zagrebačkom klubu. Naravno, čuvena priča o "kiselom grožću" i ovde je primenjiva, jer kao što se za nedostižno, visoko grožđe, u pomenutoj priči kaže "ma, ionako je kiselo", tako je i Budesku "sigurno loš", kad već nije došao gde su ga očekivali.

Pa opet, verovatno je visoko obeštećenje bilo razlog zbog kojeg Budesku prošle zime nije prešao i u Partizan, već je završio u Kini, u Dalijanu.

Ovaj fudbaler je trenutno u Rumuniji i očekuje da će u narednih nekoliko dana rešiti svoju situaciju. On se pojavio u svom bivšem klubu Astri iz Đurđua, ali nije smeo da trenira sa nekadašnjim saigračima zbog straha od sankcija sa strane Dalijana. Rumunski mediji pišu da Steaua nije digla ruke od Budeskua i da će Crvena zvezda morati da se pomuči ako želi da potiše ugovor sa 27-godišnjim fudbalerom sredine terena.

Takođe, Rumini prenose da Budesku u Beogradu neće zarađivati 50.000 evra mesečno, već najverovatnije „samo“ 30.000 evra, ali da će dobiti bonus za svki postignuti gol i asistenciju. Budesku će, prema tim izvorima, za potpisivanje ugovora dobiti 200.000 evra, a toliko će mu i sledovati ako se Crvena zvezda plasira u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

Pored Steaue i crveno-belih, za Budeskua je zainteresovan i turski Karabukspor.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar