Срби се 25 година боре за Српску

Република Српска подсјећа, својим постојањем, да има Срба у БиХ, да план да нестану из БиХ није успио, да има специјалне односе са Србијом и да то никада ниједан вијек, миленијум и ниједан човјек или звијер неће успјети да прекине, рекао је Томислав Николић, предсједник Србије, на свечаној академији поводом Дана Републике Српске.

Република Српска 09.01.2017 | 18:21
Срби се 25 година боре за Српску
Николић је рекао да се нада да ће за 25. година сједеити други људи, али да имају исту љубав у срцу и иста осјећања.

"Како је и зашто настала Република Српска? Зато што су други хтјели разбити Југославију. Кад би ми правили Српску да није дошло до разбијања српског народа? Кад је створена и кад јој у Дејтону нико ништа није могао, наша света дужност је да опстане, да расте и да се развија", изјавио је Николић.

Николић је рекао да воли БиХ и жели јој свако добро и сваки напредак.

"Али нека се не заносе неки људи у Сарајеву да има успјешне БиХ без успјешне Републике Српске. Не може јер знамо да нема успјешне Српска без успјешне БиХ. То треба ускладити. Ми не мрзимо никога. Они мрзе нашег свеца и усуђују се да одлучују који ћемо дан славити. То није борба против дана, већ против славља. Ваљда би да нам забране да славимо, а ми славимо оно мало, то што смо преживјели, што нису успјели да нам учине у Хрватској и на Косову и Метохији", додао је Николић.

Предсједник Србије је поручио да 'док има Републике Српске има и Србије'.

"Било би природније да кажем да док има Србије има и Српске, али знам да је ваш улог много већи. Честитам на референдуму и на свему што смо урадили. Можда би енглеска краљица вољела да нису изгласали да изађу из ЕУ, али то поштују. Никада нам нико није превише вриједновао референдуме, и на Космету и у Србији ни у Републици Српској. Данас вриједнујемо, знамо снагу Српске."

"Представљам грађане Србије, сви који нешто одлучују у Србији желе појачати наше специјалне везе и наше најинтимније жеље и идеје. О њима брат Миле говори отворено, а ја размишљам да можда може и као змија уз дрво човјек да се попне. Драго ми је што сам све вријеме долазио у Републику Српску. Драго ми је што сам свједок и ако буде требао свједок на Међународном суду уздај се у моје свједочење колико год будем стар."

Николић је за крај рекао: "Нека живи Република Српска у БиХ и у веома тијесној заједници са сестром, братом, мајком Србијом."

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мрки

09.01.2017 17:31

Овај Николиц није у току десавања нити разумије о цему се у БиХ ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

09.01.2017 18:29

Разумије и те како добро назалост не разумијес Ти и многи други

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.01.2017 19:09

Патриота, јел стигла Плата у Њемацкој па си сад паметан?

Name

Зоки

09.01.2017 18:39

А ти се борис да побједис Сесеља на Изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

09.01.2017 20:37

Идем гласа за Сесеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиба Еминенција

09.01.2017 21:20

Жалосно је што су данас на бини најгласнији они који искрено најмање имају везе што је Република Српска настала и опстала. Ал' добро, историја је велика а ове мизерије што нас представљају неће чак бити мрље у њој, биће нешто попут штампарске грешке. Слава погинулима, борцима и њиховим породицама. Сви који нам желе добро и поштују нас- добродошли су и биће поштовани,а остали.... зна се. Не требају нам лопови, паразити и остали да нас представљају са те бине , зна овај народ шта је лицемјерје само ми то фино и кратко кажемо - не с.рите.

ОДГОВОРИТЕ