Srbi se 25 godina bore za Srpsku

Republika Srpska podsjeća, svojim postojanjem, da ima Srba u BiH, da plan da nestanu iz BiH nije uspio, da ima specijalne odnose sa Srbijom i da to nikada nijedan vijek, milenijum i nijedan čovjek ili zvijer neće uspjeti da prekine, rekao je Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske.

Republika Srpska 09.01.2017 | 18:21
Srbi se 25 godina bore za Srpsku
Nikolić je rekao da se nada da će za 25. godina sjedeiti drugi ljudi, ali da imaju istu ljubav u srcu i ista osjećanja.

"Kako je i zašto nastala Republika Srpska? Zato što su drugi htjeli razbiti Jugoslaviju. Kad bi mi pravili Srpsku da nije došlo do razbijanja srpskog naroda? Kad je stvorena i kad joj u Dejtonu niko ništa nije mogao, naša sveta dužnost je da opstane, da raste i da se razvija", izjavio je Nikolić.

Nikolić je rekao da voli BiH i želi joj svako dobro i svaki napredak.

"Ali neka se ne zanose neki ljudi u Sarajevu da ima uspješne BiH bez uspješne Republike Srpske. Ne može jer znamo da nema uspješne Srpska bez uspješne BiH. To treba uskladiti. Mi ne mrzimo nikoga. Oni mrze našeg sveca i usuđuju se da odlučuju koji ćemo dan slaviti. To nije borba protiv dana, već protiv slavlja. Valjda bi da nam zabrane da slavimo, a mi slavimo ono malo, to što smo preživjeli, što nisu uspjeli da nam učine u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji", dodao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je poručio da 'dok ima Republike Srpske ima i Srbije'.

"Bilo bi prirodnije da kažem da dok ima Srbije ima i Srpske, ali znam da je vaš ulog mnogo veći. Čestitam na referendumu i na svemu što smo uradili. Možda bi engleska kraljica voljela da nisu izglasali da izađu iz EU, ali to poštuju. Nikada nam niko nije previše vrijednovao referendume, i na Kosmetu i u Srbiji ni u Republici Srpskoj. Danas vrijednujemo, znamo snagu Srpske."

"Predstavljam građane Srbije, svi koji nešto odlučuju u Srbiji žele pojačati naše specijalne veze i naše najintimnije želje i ideje. O njima brat Mile govori otvoreno, a ja razmišljam da možda može i kao zmija uz drvo čovjek da se popne. Drago mi je što sam sve vrijeme dolazio u Republiku Srpsku. Drago mi je što sam svjedok i ako bude trebao svjedok na Međunarodnom sudu uzdaj se u moje svjedočenje koliko god budem star."

Nikolić je za kraj rekao: "Neka živi Republika Srpska u BiH i u veoma tijesnoj zajednici sa sestrom, bratom, majkom Srbijom."

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mrki

09.01.2017 17:31

Ovaj Nikolic nije u toku desavanja niti razumije o cemu se u BiH radi.

ODGOVORITE
Name

Patriota

09.01.2017 18:29

Razumije i te kako dobro nazalost ne razumijes Ti i mnogi drugi

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.01.2017 19:09

Patriota, jel stigla Plata u Njemackoj pa si sad pametan?

Name

Zoki

09.01.2017 18:39

A ti se boris da pobjedis Seselja na Izborima

ODGOVORITE
Name

Kiki

09.01.2017 20:37

Idem glasa za Seselja

ODGOVORITE
Name

Siba Eminencija

09.01.2017 21:20

Žalosno je što su danas na bini najglasniji oni koji iskreno najmanje imaju veze što je Republika Srpska nastala i opstala. Al' dobro, istorija je velika a ove mizerije što nas predstavljaju neće čak biti mrlje u njoj, biće nešto poput štamparske greške. Slava poginulima, borcima i njihovim porodicama. Svi koji nam žele dobro i poštuju nas- dobrodošli su i biće poštovani,a ostali.... zna se. Ne trebaju nam lopovi, paraziti i ostali da nas predstavljaju sa te bine , zna ovaj narod šta je licemjerje samo mi to fino i kratko kažemo - ne s.rite.

ODGOVORITE