Код Зворника заледила Дрина

Ријека Дрина у приобалном дијелу код Зворника заледила се на више мјеста усљед ниске температуре која је посљедњих дана захватила ово подручје.

Република Српска 08.01.2017 | 16:18
Код Зворника заледила Дрина
И на Зворничком језеру узводно од Хидроелектране има трагова леда по којем се "одмарају" галебови и патке.

Предсједник Рибарског удружења "Бистро" из Зворника Брано Мирковић рекао је Срни да је члановима овог удружења јављено да се на Зворничком језеру налази залеђено осам галебова.

Он каже да су то провјерили и утврдили да се галебови нису заледили, али да се стиче такав дојам, јер могу непомично сатима да се налазе на леду. Мирковић је додао да се рибари према галебовима, који иако уништавају рибљи фонд, опходе као према другим животињама којима је потребна помоћ у хладним зимским данима.

Догогодишњи новинар који прати сва дешавања на Дрини Драго Гајић каже да не памти да се ова ријека у приобаљу заледила за два-три дана колико трају ове ниске температуре.

"Дешавало се да се ријека заледи, али је за то потребна ниска температура од десетак и више дана, јер је Дрина у овом дијелу прилично брза, па због тога и изненађује да се лед формирао тако брзо", рекао је Гајић.

Он истиче да у посљедњих двадесетак година не памти лед на Дрини. У Зворнику су ових дана јутарње температуре падале и до минус 20 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БРРР

08.01.2017 15:25

Када текућа вода мрзне онда знај колико је сати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.01.2017 18:42

Друзе није заледила цијела Дрина ......процитај текст поново... мада је наслов збунујуци...посто је новинар неписмен

Name

Милица

08.01.2017 22:36

Децембар 2001. памтим по сантама леда на Дрини. Чекала сам аутобус поред Дрине,-18,не ради превоз,хаос!Тако да било је леда на Дрини и раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.01.2017 07:41

Риболовно удружење које никада није извршило порибљавање или неку сл. активност, већ искључиво служи да убира зараду од издавања дозвола? Иначе, Звирник има и ватерполо клуб који донира општина, а нема базен, нити играче?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р7

09.01.2017 12:41

Али зато има оне које не треба!