Kod Zvornika zaledila Drina

Rijeka Drina u priobalnom dijelu kod Zvornika zaledila se na više mjesta usljed niske temperature koja je posljednjih dana zahvatila ovo područje.

Republika Srpska 08.01.2017 | 16:18
Kod Zvornika zaledila Drina
I na Zvorničkom jezeru uzvodno od Hidroelektrane ima tragova leda po kojem se "odmaraju" galebovi i patke.

Predsjednik Ribarskog udruženja "Bistro" iz Zvornika Brano Mirković rekao je Srni da je članovima ovog udruženja javljeno da se na Zvorničkom jezeru nalazi zaleđeno osam galebova.

On kaže da su to provjerili i utvrdili da se galebovi nisu zaledili, ali da se stiče takav dojam, jer mogu nepomično satima da se nalaze na ledu. Mirković je dodao da se ribari prema galebovima, koji iako uništavaju riblji fond, ophode kao prema drugim životinjama kojima je potrebna pomoć u hladnim zimskim danima.

Dogogodišnji novinar koji prati sva dešavanja na Drini Drago Gajić kaže da ne pamti da se ova rijeka u priobalju zaledila za dva-tri dana koliko traju ove niske temperature.

"Dešavalo se da se rijeka zaledi, ali je za to potrebna niska temperatura od desetak i više dana, jer je Drina u ovom dijelu prilično brza, pa zbog toga i iznenađuje da se led formirao tako brzo", rekao je Gajić.

On ističe da u posljednjih dvadesetak godina ne pamti led na Drini. U Zvorniku su ovih dana jutarnje temperature padale i do minus 20 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BRRR

08.01.2017 15:25

Kada tekuća voda mrzne onda znaj koliko je sati

ODGOVORITE
Name

re

08.01.2017 18:42

Druze nije zaledila cijela Drina ......procitaj tekst ponovo... mada je naslov zbunujuci...posto je novinar nepismen

Name

Milica

08.01.2017 22:36

Decembar 2001. pamtim po santama leda na Drini. Čekala sam autobus pored Drine,-18,ne radi prevoz,haos!Tako da bilo je leda na Drini i ranije.

ODGOVORITE
Name

Ja

09.01.2017 07:41

Ribolovno udruženje koje nikada nije izvršilo poribljavanje ili neku sl. aktivnost, već isključivo služi da ubira zaradu od izdavanja dozvola? Inače, Zvirnik ima i vaterpolo klub koji donira opština, a nema bazen, niti igrače?!?

ODGOVORITE
Name

R7

09.01.2017 12:41

Ali zato ima one koje ne treba!