Стоху Четири скакаонице, Тандер трагичар!

Пољак Камил Стох тријумфовао је на новогодишњој турнеји Четири скаконице, победом на последњем такмичењу у Бишофсхофену. Пољски скакач тријумфално завршио велику новогодишњу турнеју и тако стао раме уз раме са Адамом Малишем.

Остали спортови 06.01.2017 | 19:15
Стоху Четири скакаонице, Тандер трагичар!
Завршена је још једна новогодишња турнеја Четири скакаонице, а њен нови шампион је - Камил Штох!

Он је остварио прву победу ове сезоне са 289,2 бода испред другопласираног Михаела Хајбока из Аустрије (283,3) и Пољака Пјотра Зиле (275,8).

Стох је заузео друго место на такмичењима у Оберсдорфу и Гармишпартенкирхену, а четврти је био у Инсбруку. Стох је први Пољак који је победио на новогодишњој турнеји, још од Адама Малиша у сезони 2000/2001.

Може се рећи да је трагичар Турнеје је Данијел-Андре Танде, био је трећи после прве серије у Бишофсхофену, али је на крају ипак био 26, после лошег другог скока од 117 метара.

Он је претходно тријумфовао у Гармиш Партенкирхену и Инсбруку, а био је четвти у Оберсдорфу, па је пао на трећу позицију у генералном пласману Турнеје. Друго место на подијуму заузео је Зила. Ово је први пут у историји да су се двојица Пољака нашла на победничком постољу Четири скакаонице.

Четврто место у Бишофсхофену заузео је Домен Превц са 275,8 бодова, а доминацију Пољака употпунио је Мациеј Кот који је био пети (268,8) бодова. Прошлогодишњи победник Петер Превц заузео је тек 23. место са 239,5 бодова.

Светски куп се наставља 14. јануара у Висли.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар