Stohu Četiri skakaonice, Tander tragičar!

Poljak Kamil Stoh trijumfovao je na novogodišnjoj turneji Četiri skakonice, pobedom na poslednjem takmičenju u Bišofshofenu. Poljski skakač trijumfalno završio veliku novogodišnju turneju i tako stao rame uz rame sa Adamom Mališem.

Ostali sportovi 06.01.2017 | 19:15
Stohu Četiri skakaonice, Tander tragičar!
Završena je još jedna novogodišnja turneja Četiri skakaonice, a njen novi šampion je - Kamil Štoh!

On je ostvario prvu pobedu ove sezone sa 289,2 boda ispred drugoplasiranog Mihaela Hajboka iz Austrije (283,3) i Poljaka Pjotra Zile (275,8).

Stoh je zauzeo drugo mesto na takmičenjima u Obersdorfu i Garmišpartenkirhenu, a četvrti je bio u Insbruku. Stoh je prvi Poljak koji je pobedio na novogodišnjoj turneji, još od Adama Mališa u sezoni 2000/2001.

Može se reći da je tragičar Turneje je Danijel-Andre Tande, bio je treći posle prve serije u Bišofshofenu, ali je na kraju ipak bio 26, posle lošeg drugog skoka od 117 metara.

On je prethodno trijumfovao u Garmiš Partenkirhenu i Insbruku, a bio je četvti u Obersdorfu, pa je pao na treću poziciju u generalnom plasmanu Turneje. Drugo mesto na podijumu zauzeo je Zila. Ovo je prvi put u istoriji da su se dvojica Poljaka našla na pobedničkom postolju Četiri skakaonice.

Četvrto mesto u Bišofshofenu zauzeo je Domen Prevc sa 275,8 bodova, a dominaciju Poljaka upotpunio je Maciej Kot koji je bio peti (268,8) bodova. Prošlogodišnji pobednik Peter Prevc zauzeo je tek 23. mesto sa 239,5 bodova.

Svetski kup se nastavlja 14. januara u Visli.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar