Може му се – Хамилтон тврди да је једини шампион и да може да бира с ким ће да ради!

Британски аутомобилиста у договору са Тото Волфом је одлучио да задржи стару екипу механичара.

Остали спортови 08.01.2017 | 13:15
Може му се – Хамилтон тврди да је једини шампион и да може да бира с ким ће да ради!
Тренутно једина сигурна узданица Мерцедес АМГ Петронаса, Луис Хамилтон тврди да нема намеру било шта да мења у свом техничком тиму. Британски возач је изјавио је да и у 2017. сигурно задржава исте механичаре, али и да је једини шампион у тиму. Он се нада да ће ове године освојити титулу коју није успоео да одбрани 2016. године.

„Већ сам разговарао са Тотом о неким ставрима везаним за наредну сезону. Не желим да мењам моје досадашње механичаре. Ја сам Мерцедесов једини шампион, они то поштују и заједно ћемо се потрудити да то и поновимо”, самоуверен је Хамилтон.

Ко је заборавио, у прошлој сезони било доста расправе везане за одлуку Мерцедеса да неке од Розбергових механичара прекомандује код Хамилтона и обрнуто. Сада је ситуација другачија. Нико Розберг се пензионисао, па Хамилтон може да се шепури по још увек празном боксу. Тренутно се још увек не зна ко ће заменити актуелног шампиона у Мерцедес АМГ Петронасу. Ипак, највероватније је да ће то бити Валтери Ботас из Вилијамса око кога се већ неко време врзма Тото Волф. Клер Вилијамс још увек тактизира, али ће вероватно попустити јер је очекује масан профит, као и огроман попуст на лиферантске послове при набавци мотора.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар