Može mu se – Hamilton tvrdi da je jedini šampion i da može da bira s kim će da radi!

Britanski automobilista u dogovoru sa Toto Volfom je odlučio da zadrži staru ekipu mehaničara.

Ostali sportovi 08.01.2017 | 13:15
Može mu se – Hamilton tvrdi da je jedini šampion i da može da bira s kim će da radi!
Trenutno jedina sigurna uzdanica Mercedes AMG Petronasa, Luis Hamilton tvrdi da nema nameru bilo šta da menja u svom tehničkom timu. Britanski vozač je izjavio je da i u 2017. sigurno zadržava iste mehaničare, ali i da je jedini šampion u timu. On se nada da će ove godine osvojiti titulu koju nije uspoeo da odbrani 2016. godine.

„Već sam razgovarao sa Totom o nekim stavrima vezanim za narednu sezonu. Ne želim da menjam moje dosadašnje mehaničare. Ja sam Mercedesov jedini šampion, oni to poštuju i zajedno ćemo se potruditi da to i ponovimo”, samouveren je Hamilton.

Ko je zaboravio, u prošloj sezoni bilo dosta rasprave vezane za odluku Mercedesa da neke od Rozbergovih mehaničara prekomanduje kod Hamiltona i obrnuto. Sada je situacija drugačija. Niko Rozberg se penzionisao, pa Hamilton može da se šepuri po još uvek praznom boksu. Trenutno se još uvek ne zna ko će zameniti aktuelnog šampiona u Mercedes AMG Petronasu. Ipak, najverovatnije je da će to biti Valteri Botas iz Vilijamsa oko koga se već neko vreme vrzma Toto Volf. Kler Vilijams još uvek taktizira, ali će verovatno popustiti jer je očekuje masan profit, kao i ogroman popust na liferantske poslove pri nabavci motora.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar