Има 105 година, бициклом прешао 22,5 км за сат!

Француз Робер Маршан (105) прешао је 22,547 километра за сат времена у сали у Паризу, чиме је поставио рекорд у категорији такмичара изнад 105 година.

Остали спортови 06.01.2017 | 19:45
Има 105 година, бициклом прешао 22,5 км за сат!
"Добро сам", рекао је некадашњи ватрогасац пошто је прешао 90 кругова на писти уз узвике гледалаца и новинара, и додао да је сам изненадјен својим подвигом.

Маршан је пре три године на истој писти прешао 26,927 километара, такође за сат времена.

Међународна бициклистичка унија треба да спроведе антидопинг тест пре званичног признавања Маршановог подвига.

Ко је то стар? Роберт Маршан који је на животном сату откуцао пуних 105 лета поставио је нови светски рекорд. Ведри декица је у Паризу бициклом превалио 22,54 километра за 60 минута и уписао своје име у двоточкашке анале у категорији старијих од десет ипо деценија. Ко му може конкурисати?

Е, па тешко да ће се наћи неки његов исписник који ће га изазвати на двобој. Гледано из овдашње, да не кажемо балканске перспективе он је преживео два балканска, два светска, а да не говоримо о да их назовемо „ратићима“, хладноратовским тензијама и сличним текућим чудесима.

„Осјећам се фантастично. Ноге ме уопште не боле, добро руке штрецају, али то је од реуме... Када дођете у моје године морате да се бавите спортом. Ако легнете у кревет, е онда може се десити да никада ни не устанете. Нисам ја феномен, ни шампион. Нормалан сам човек. Можда сам могао и боље, али рекли бисте да сам допингован“, рекао је Маршан и насмејао париску новинарку која би му могла бити праунука...

Рођен 26. новембра 1911. године, Маршан, који живи на ширем подручју Паризу, преживео је оба светска рата, хладни рат, а и годинама је радио као возач у Венецуели и Канади.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар