Ima 105 godina, biciklom prešao 22,5 km za sat!

Francuz Rober Maršan (105) prešao je 22,547 kilometra za sat vremena u sali u Parizu, čime je postavio rekord u kategoriji takmičara iznad 105 godina.

Ostali sportovi 06.01.2017 | 19:45
Ima 105 godina, biciklom prešao 22,5 km za sat!
"Dobro sam", rekao je nekadašnji vatrogasac pošto je prešao 90 krugova na pisti uz uzvike gledalaca i novinara, i dodao da je sam iznenadjen svojim podvigom.

Maršan je pre tri godine na istoj pisti prešao 26,927 kilometara, takođe za sat vremena.

Međunarodna biciklistička unija treba da sprovede antidoping test pre zvaničnog priznavanja Maršanovog podviga.

Ko je to star? Robert Maršan koji je na životnom satu otkucao punih 105 leta postavio je novi svetski rekord. Vedri dekica je u Parizu biciklom prevalio 22,54 kilometra za 60 minuta i upisao svoje ime u dvotočkaške anale u kategoriji starijih od deset ipo decenija. Ko mu može konkurisati?

E, pa teško da će se naći neki njegov ispisnik koji će ga izazvati na dvoboj. Gledano iz ovdašnje, da ne kažemo balkanske perspektive on je preživeo dva balkanska, dva svetska, a da ne govorimo o da ih nazovemo „ratićima“, hladnoratovskim tenzijama i sličnim tekućim čudesima.

„Osjećam se fantastično. Noge me uopšte ne bole, dobro ruke štrecaju, ali to je od reume... Kada dođete u moje godine morate da se bavite sportom. Ako legnete u krevet, e onda može se desiti da nikada ni ne ustanete. Nisam ja fenomen, ni šampion. Normalan sam čovek. Možda sam mogao i bolje, ali rekli biste da sam dopingovan“, rekao je Maršan i nasmejao parisku novinarku koja bi mu mogla biti praunuka...

Rođen 26. novembra 1911. godine, Maršan, koji živi na širem području Parizu, preživeo je oba svetska rata, hladni rat, a i godinama je radio kao vozač u Venecueli i Kanadi.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar