Очекује се изручење Сањина Сефића

Министарство правде Србије одобрило је изручење Босни и Херцеговини Сањина Сефића који се сумњичи да је аутомобилом код Земаљског музеја у Сарајеву 10. октобра усмртио двије дјевојке.

Босна и Херцеговина 04.01.2017 | 13:09
Очекује се изручење Сањина Сефића
Поступак изручења спровешће наредних дана припадници полиције, потврђено је београдским медијима у Министарству правде Србије.

Том одлуком усвојена је замолница БиХ која тражи Сефића због кривичног дјела тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја и неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној незгоди.

Претходно је Виши суд у Новом Саду одлучио да су испуњени услови за његово изручење, а ту одлуку је потврдио и новосадски Апелациони суд.

Сефић је након несреће 10. октобра побјегао са мјеста догађаја, а два дана касније је ухапшен у Србији на основу међународне потјернице.

Надлежни органи БиХ воде поступак против још три особе које се доводе у везу са саобраћајном несрећом због сумње да су помогли Сефићу послије извршења кривичног дјела.

Како су пренијели медији то су А.Д. (29) из Сарајева, Н.С. (28) из Фоче и С.С. (22) из Сарајева.

У дворишту породичне куће Н.С., нађен је аутомобил "голф 6", који је према подацима полиције коришћен за извршење кривичног дјела, а чији је власник А.М. из Сарајева.

(Мондо.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

yугословен

04.01.2017 18:10

ГДЈЕ ГОД БИО У ЗАТВОРУ БИЦЕ ПОЛОМЉЕН СИЛОВАН И НЕЦЕ ЗИВ ИЗАЦИ

ОДГОВОРИТЕ