Očekuje se izručenje Sanjina Sefića

Ministarstvo pravde Srbije odobrilo je izručenje Bosni i Hercegovini Sanjina Sefića koji se sumnjiči da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10. oktobra usmrtio dvije djevojke.

Bosna i Hercegovina 04.01.2017 | 13:09
Očekuje se izručenje Sanjina Sefića
Postupak izručenja sprovešće narednih dana pripadnici policije, potvrđeno je beogradskim medijima u Ministarstvu pravde Srbije.

Tom odlukom usvojena je zamolnica BiH koja traži Sefića zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobjegao sa mjesta događaja, a dva dana kasnije je uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne potjernice.

Nadležni organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog djela.

Kako su prenijeli mediji to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.

U dvorištu porodične kuće N.S., nađen je automobil "golf 6", koji je prema podacima policije korišćen za izvršenje krivičnog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

(Mondo.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

yugosloven

04.01.2017 19:10

GDJE GOD BIO U ZATVORU BICE POLOMLJEN SILOVAN I NECE ZIV IZACI

ODGOVORITE