Конституисање ЗСО до прославе Сретења

Предсједник Српске листе Славко Симић изјавио је да ће српска страна предузети све кораке да конституише заједницу српских општина /ЗСО/ до Сретења, 14. фебруара, и поручио да је крајње вријеме да Приштина испуни обавезе које је преузела споразумом из Брисела.

Србија 03.01.2017 | 11:15
Конституисање ЗСО до прославе Сретења
"У координацији са нашом владом, премијером Александром Вучићем и директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, предузећемо све политичке кораке када је у питању процес који је темељ Бриселског споразума за српску заједницу и учинићемо оно што је давно требало да се деси, а то је да конституишемо нашу извршну институцију ЗСО", рекао је Симић.

Он је нагласио да би ЕУ требало јасно да предочи албанским политичким лидерима на Косову да нема оправдања ни времена за одгађање формирања ЗСО, преносе београдски медији.

Према његовим ријечима, албанске институције и носиоци политичких функција у самопроглашеном Косову на крају морају да сносе одговорност због пролонгирања и политичких опструкција које стално намећу уз подршку опозиционих политичких партија како би маргинализовали бриселски дијалог.

"Времена више нема. Хоћемо отворену и искрену сарадњу кроз заједнички рад и доношење декрета о формирању ЗСО и поштовању онога што је потписано у Бриселу. Као и поштовање онога што је потписано у Приштини са коалиционим партнерима приликом формирања косовске владе", рекао је Симић.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар