Konstituisanje ZSO do proslave Sretenja

Predsjednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da će srpska strana preduzeti sve korake da konstituiše zajednicu srpskih opština /ZSO/ do Sretenja, 14. februara, i poručio da je krajnje vrijeme da Priština ispuni obaveze koje je preuzela sporazumom iz Brisela.

Srbija 03.01.2017 | 11:15
Konstituisanje ZSO do proslave Sretenja
"U koordinaciji sa našom vladom, premijerom Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, preduzećemo sve političke korake kada je u pitanju proces koji je temelj Briselskog sporazuma za srpsku zajednicu i učinićemo ono što je davno trebalo da se desi, a to je da konstituišemo našu izvršnu instituciju ZSO", rekao je Simić.

On je naglasio da bi EU trebalo jasno da predoči albanskim političkim liderima na Kosovu da nema opravdanja ni vremena za odgađanje formiranja ZSO, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim riječima, albanske institucije i nosioci političkih funkcija u samoproglašenom Kosovu na kraju moraju da snose odgovornost zbog prolongiranja i političkih opstrukcija koje stalno nameću uz podršku opozicionih političkih partija kako bi marginalizovali briselski dijalog.

"Vremena više nema. Hoćemo otvorenu i iskrenu saradnju kroz zajednički rad i donošenje dekreta o formiranju ZSO i poštovanju onoga što je potpisano u Briselu. Kao i poštovanje onoga što je potpisano u Prištini sa koalicionim partnerima prilikom formiranja kosovske vlade", rekao je Simić.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar