Наставак истраге о смрти дјечака

Истрага о смрти осмогодишњег Раденка Никодиновића из Козјака, која је уследила после прелома руке, 8. октобра биће настављена после празника, рекао нам је Зоран Несторовић, в.ф. основног јавног тужиоца у Лозници.

Србија 03.01.2017 | 12:00
Наставак истраге о смрти дјечака
До сада је, поред др Добривоја Бојанића, ортопеда из Опште болнице Лозница, против кога је Министартсво здравља поднело кривичну пријаву за кривичмно дело тешко дело против здравља људи, саслушано тридесетак људи, од лекара и другог медицинског особља из Лознице и Београда до Раденкових родитеља.

Тужилаштво је, крајем прошле седмице, оставило рок оштећенима и одбрани, од неколико дана, да, ако имају, предложе нове сведоке. Прека речима тужиоца Несторовића, одбрана је предложила једног сведока, који ће бити саслушан после Нове године.

-После тог саслушања, ОЈТ у Лозници ће тражити вештачење неке од угледних медицинских установа у Србији - каже в.ф. ОЈТ у Лозници, Зоран Несторовић.

-После вештачења, следи доношење тужилачке одлуке.

Др Бојанић је, поново, на послу у Општој болници. Из руководства те установе речено је да "нема правног основа за његову суспензију".

Породица трагично преминулог дечака, поред одговорности за др Бојанића, сматра да постоји и кривица лекара у Београду.

- Уз др Бојанића, београдски лекари су криви што нису, одмах, ампутирали руку нашем Раденку, како би му спасили живот - рекао нам је Милан Никодиновић, дечаков отац.

- Трагично је, болно, шокантно и необјашњиво и за стручњаке и лаике што је наше дете изгубило живот после прелома руке. Знамо да ништа и нико не може да нам врати наше чедо, али тражимо правду, да буду кажњени кривци, како се то не би догодило и другој деци.

Др Добривоје Бојанић је, после саслушања, рекао за наш лист да "саучествује у болу породице Никодиновић", као и да је и њему "јако стало да се установи истина због чега је дечак умро после прелома руке".

Дечаков отац, Милан, с друге стране, не верује у искреност докторових речи, "јер им до сада није, непосредно, изјавио саучешће".

Др Бојанић, који се, углавном, држи савета свог адвоката да не комуницира са новинарима, иде редовно на посоа у болницу, чији представници, и даље, не саопштавају на којим пословима ради, ако не ради са пацијентима као ортопед, како су навели...

После смрти малог Раденка, уследило је "велико спремање" у овдашњој болници, уз здушну помоћ и подршку представника Министарства здравља. Неколико лекара је, после тог догађаја, експресно, напустило установу, без објашњења да ли то има везе са "увођењм реда" или не.

Незванично, списак лекара-специалиста који "пакују кофере", како би наставили каријеру ван те установе шириће се и у Новој години, у којој ће бити извесно чија је кривица за смрт малог Раденка.

(БН телевизија/В.Митрић)

Коментари / 0

Оставите коментар