Nastavak istrage o smrti dječaka

Istraga o smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, koja je usledila posle preloma ruke, 8. oktobra biće nastavljena posle praznika, rekao nam je Zoran Nestorović, v.f. osnovnog javnog tužioca u Loznici.

Srbija 03.01.2017 | 12:00
Nastavak istrage o smrti dječaka
Do sada je, pored dr Dobrivoja Bojanića, ortopeda iz Opšte bolnice Loznica, protiv koga je Ministartsvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu za krivičmno delo teško delo protiv zdravlja ljudi, saslušano tridesetak ljudi, od lekara i drugog medicinskog osoblja iz Loznice i Beograda do Radenkovih roditelja.

Tužilaštvo je, krajem prošle sedmice, ostavilo rok oštećenima i odbrani, od nekoliko dana, da, ako imaju, predlože nove svedoke. Preka rečima tužioca Nestorovića, odbrana je predložila jednog svedoka, koji će biti saslušan posle Nove godine.

-Posle tog saslušanja, OJT u Loznici će tražiti veštačenje neke od uglednih medicinskih ustanova u Srbiji - kaže v.f. OJT u Loznici, Zoran Nestorović.

-Posle veštačenja, sledi donošenje tužilačke odluke.

Dr Bojanić je, ponovo, na poslu u Opštoj bolnici. Iz rukovodstva te ustanove rečeno je da "nema pravnog osnova za njegovu suspenziju".

Porodica tragično preminulog dečaka, pored odgovornosti za dr Bojanića, smatra da postoji i krivica lekara u Beogradu.

- Uz dr Bojanića, beogradski lekari su krivi što nisu, odmah, amputirali ruku našem Radenku, kako bi mu spasili život - rekao nam je Milan Nikodinović, dečakov otac.

- Tragično je, bolno, šokantno i neobjašnjivo i za stručnjake i laike što je naše dete izgubilo život posle preloma ruke. Znamo da ništa i niko ne može da nam vrati naše čedo, ali tražimo pravdu, da budu kažnjeni krivci, kako se to ne bi dogodilo i drugoj deci.

Dr Dobrivoje Bojanić je, posle saslušanja, rekao za naš list da "saučestvuje u bolu porodice Nikodinović", kao i da je i njemu "jako stalo da se ustanovi istina zbog čega je dečak umro posle preloma ruke".

Dečakov otac, Milan, s druge strane, ne veruje u iskrenost doktorovih reči, "jer im do sada nije, neposredno, izjavio saučešće".

Dr Bojanić, koji se, uglavnom, drži saveta svog advokata da ne komunicira sa novinarima, ide redovno na posoa u bolnicu, čiji predstavnici, i dalje, ne saopštavaju na kojim poslovima radi, ako ne radi sa pacijentima kao ortoped, kako su naveli...

Posle smrti malog Radenka, usledilo je "veliko spremanje" u ovdašnjoj bolnici, uz zdušnu pomoć i podršku predstavnika Ministarstva zdravlja. Nekoliko lekara je, posle tog događaja, ekspresno, napustilo ustanovu, bez objašnjenja da li to ima veze sa "uvođenjm reda" ili ne.

Nezvanično, spisak lekara-specialista koji "pakuju kofere", kako bi nastavili karijeru van te ustanove širiće se i u Novoj godini, u kojoj će biti izvesno čija je krivica za smrt malog Radenka.

(BN televizija/V.Mitrić)

Komentari / 0

Ostavite komentar