Тајанствени кинески бомбардер биће потпуно "невидљив"

Кинески тајанствени бомбардер Х-20 је на добром путу да у потпуности буде развијен као стратешки невидљиви авион.

Свијет 02.01.2017 | 22:17
Тајанствени кинески бомбардер биће потпуно "невидљив"
Кинески контраадмирал Јин Џуо рекао је да Кина и остатак света морају да буду стрпљиви док Х-20 не постане саставни део флоте.

Кина још није произвела оперативни бомбардер велике носивости који би био способан за гађање удаљених циљева.

Контраадмирал је, међутим, рекао да сазревају услови за развој овог бомбардера, с обзиром на то да је, како је рекао, технологија које Пекинг очекује у вези са „легендарним“ авионом, укључујући крстареће ракете и нуклеарно оружје „на свом месту“.

Како наводи Синхуа, актуелном кинеском бомбардеру Х-6 недостаје могућност да постигне дуг домет. Кина због тога жели да Х-6 постепено превазиђе нове авионе који ће у потпуности бити у рангу са америчким бомбардером Б-2.

Критичари примећују да Кина остаје при својој традиционалној стратегији користећи доказане технологије напреднијих земаља ради достизања нових дизајнерских захтева, што многи виде као паметан потез, јер смањује трошкове пројектовања и отвара пут развоју Х-20.



Извор: спутникнеwс.цом

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

03.01.2017 00:54

Војна индустрија сваком даном је технолиски све напреднија. Многе земље сањају о томе да имају "невидљиве" авионе. Војни авиони це вјероватно и постати "невидљиви" за обицне радаре који се такодје техницки развијају да могу да виде на велики даљину "невидљиве" авионе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

03.01.2017 09:09

Михаило Галијасевиц! Од попа до "еxперта"! Нема ста, ви американци сте бас способни људи...

Name

Михаило Микиц

03.01.2017 10:34

СРБац, нико ВАМА није крив сто све "знате" а све вам иде наопако. Зато се слободно мозе казати, колико знате види се по томе сто имате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хити

03.01.2017 11:27

И цорава кока зрно надје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

03.01.2017 12:37

видецемо колко це бити невидљив

ОДГОВОРИТЕ