Tajanstveni kineski bombarder biće potpuno "nevidljiv"

Kineski tajanstveni bombarder H-20 je na dobrom putu da u potpunosti bude razvijen kao strateški nevidljivi avion.

Svijet 02.01.2017 | 22:17
Tajanstveni kineski bombarder biće potpuno "nevidljiv"
Kineski kontraadmiral Jin Džuo rekao je da Kina i ostatak sveta moraju da budu strpljivi dok H-20 ne postane sastavni deo flote.

Kina još nije proizvela operativni bombarder velike nosivosti koji bi bio sposoban za gađanje udaljenih ciljeva.

Kontraadmiral je, međutim, rekao da sazrevaju uslovi za razvoj ovog bombardera, s obzirom na to da je, kako je rekao, tehnologija koje Peking očekuje u vezi sa „legendarnim“ avionom, uključujući krstareće rakete i nuklearno oružje „na svom mestu“.

Kako navodi Sinhua, aktuelnom kineskom bombarderu H-6 nedostaje mogućnost da postigne dug domet. Kina zbog toga želi da H-6 postepeno prevaziđe nove avione koji će u potpunosti biti u rangu sa američkim bombarderom B-2.

Kritičari primećuju da Kina ostaje pri svojoj tradicionalnoj strategiji koristeći dokazane tehnologije naprednijih zemalja radi dostizanja novih dizajnerskih zahteva, što mnogi vide kao pametan potez, jer smanjuje troškove projektovanja i otvara put razvoju H-20.Izvor: sputniknews.com

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

03.01.2017 01:54

Vojna industrija svakom danom je tehnoliski sve naprednija. Mnoge zemlje sanjaju o tome da imaju "nevidljive" avione. Vojni avioni ce vjerovatno i postati "nevidljivi" za obicne radare koji se takodje tehnicki razvijaju da mogu da vide na veliki daljinu "nevidljive" avione!

ODGOVORITE
Name

Srbac

03.01.2017 10:09

Mihailo Galijasevic! Od popa do "experta"! Nema sta, vi amerikanci ste bas sposobni ljudi...

Name

Mihailo Mikic

03.01.2017 11:34

SRBac, niko VAMA nije kriv sto sve "znate" a sve vam ide naopako. Zato se slobodno moze kazati, koliko znate vidi se po tome sto imate!

ODGOVORITE
Name

Hiti

03.01.2017 12:27

I corava koka zrno nadje

ODGOVORITE
Name

Damir

03.01.2017 13:37

videcemo kolko ce biti nevidljiv

ODGOVORITE