Трагедије због којих је Србија плакала

Годину за нама обиљежиле су трагедије и злочини који дуго неће изблиједити у сјећању становника Србије.

Србија 02.01.2017 | 12:45
Трагедије због којих је Србија плакала
Задавила кћерку, па се објесила

Ивана Мајсторовић (36) из Сокобање задавила је 1. марта продужним каблом кћерку Наталију (8) и тијело ставила у ормар. Потом се истим каблом објесила у поткровљу куће.

„Опростите, али Наталија и ја идемо на пут без повратка... Гдје ће нам бити боље...”, поручила је Ивана мајци у опроштајном писму.



Пуцао у пуном кафићу, убио петоро

Синиша Златић (38) убио је 2. јула из „калашњикова” пет, а ранио 22 особе у кафићу „Макијато” у Житишту. Златић је око 1.40 ушао у љетњу башту кафића и испалио 26 метака. Најприје је убио своју супругу Дијану (30), затим Стевана Јојића (40), Владимира Мијатовића (40), Владимира Косовића (34) и студенткињу Јовану Поповић (20). Мотив злочина је љубомора, пошто га је супруга напустила.

Жилетом сјекао и пржио жену

Ахмед Маринковић (40) из Калуђерице ухапшен је 28. марта након што се звјерски иживљавао над невјенчаном супругом Маријом Феризовић (21). Он је Марији најпре обријао главу, а затим ју је жигосао усијаним гвожђем по челу. Онда ју је исјекао жилетом по цијелом телу, мокрио и вршио велику нужду по њој. 

Због љубоморе убио жену и пријатеље

Бане Јовановић (49) звани Сафет је због љубоморе 20. марта у Бечеју пуцао у невјенчану супругу Јелену Стојков (29), која је убрзо преминула, а ранио је и њеног станодавца Имреа Јожу (70).

Крвави пир је наставио у Молу, гдје је убио Матију Петровића (28) и ранио његову жену Ренату Врецко (31), која је у том тренутку држала четворомјесечну бебу. Немилосрдни убица је ранио и Матијиног сина (11) и снају Наташу Суномар. Послије злочина је побјегао, али је ухапшен у Њемачкој и испоручен је Србији.

Заклао жену и дијете у колијевци!

Арпад Сабо (29) заклао је 14. јула у Ветернику своју супругу Славицу Сабо (24) и њихову четворомкесечну кћеркицу Николину, која је била у колијевци! Унакажена тијела пронашао је власник куће у којој су живјели, а Арпад је ухапшен истог дана. У полицији је, наводно, изјавио да му је дошла „жута минута”.



Другарице убио гром!

Анђела Бачевић (15) и њена другарица Ивана Ивановић (15) погинуле су 25. јула од удара грома док су шетале Крушевачком улицом у Александровцу. Анђела је преминула на лицу мјеста, а Ивана у болници.

Браћа се утопила у Сребрном језеру

Браћа Стефан (14) и Никола (13) Петровић из села Трска код Раче удавила су се 11. септембра у Сребрном језеру. До трагедије је дошло када је Никола скочио у воду са педалине и почео да се дави, а његов брат покушао да га спаси. Због смрти браће тужилаштво је поднијело оптужни приједлог против двоје власника педалина, директора школе и тренера фудбалског клуба.



Силовао, па каменом убио дијете

Владица Рајковић (28) из зајечарског села Вратарница је 9. јула силовао, а затим каменом убио троипогодишњу Анђелину Стефановић. Он је дјевојчицу одвео са дјечјег рођендана. Током истраге је отркивено и да је убио своју бившу дјевојку Драгану Станковић (47), и то због 3.000 евра, колико јој је дуговао.

Побила породицу на спавању

Славица Лазић је у ноћи 27. октобра у породичној кући у краљевачком насељу Јарчујак секиром убила на спавању оца Предрага Алексића (75), мајку Миланку (73) и брата Славољуба (54). Након свирепог убиства позвала је полицију и саопштила: „Све сам их побила.“ У полицији се бранила ћутањем.



Собарица ухапшена због убиства у вили

Дејан Дејанчић (51), власник виле ДНД у Нишкој Бањи, убијен је 5. новембра, док је рецепционар Дејан Јовановић (41) тешко рањен и још се налази у коми. Злочин је пријавила собарица Милица Димитријевић (27), која је тврдила да је Јовановић убио Дејанчића, а потом испалио и себи хитац у главу.

Вештаци су донијели велики обрт мјесец и по дана касније. Собарица је ухапшена јер је њен ДНК нађен на пиштољу. Мотив убиства није познат.

(Ало.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар