Tragedije zbog kojih je Srbija plakala

Godinu za nama obilježile su tragedije i zločini koji dugo neće izblijediti u sjećanju stanovnika Srbije.

Srbija 02.01.2017 | 12:45
Tragedije zbog kojih je Srbija plakala
Zadavila kćerku, pa se objesila

Ivana Majstorović (36) iz Sokobanje zadavila je 1. marta produžnim kablom kćerku Nataliju (8) i tijelo stavila u ormar. Potom se istim kablom objesila u potkrovlju kuće.

„Oprostite, ali Natalija i ja idemo na put bez povratka... Gdje će nam biti bolje...”, poručila je Ivana majci u oproštajnom pismu.Pucao u punom kafiću, ubio petoro

Siniša Zlatić (38) ubio je 2. jula iz „kalašnjikova” pet, a ranio 22 osobe u kafiću „Makijato” u Žitištu. Zlatić je oko 1.40 ušao u ljetnju baštu kafića i ispalio 26 metaka. Najprije je ubio svoju suprugu Dijanu (30), zatim Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Vladimira Kosovića (34) i studentkinju Jovanu Popović (20). Motiv zločina je ljubomora, pošto ga je supruga napustila.

Žiletom sjekao i pržio ženu

Ahmed Marinković (40) iz Kaluđerice uhapšen je 28. marta nakon što se zvjerski iživljavao nad nevjenčanom suprugom Marijom Ferizović (21). On je Mariji najpre obrijao glavu, a zatim ju je žigosao usijanim gvožđem po čelu. Onda ju je isjekao žiletom po cijelom telu, mokrio i vršio veliku nuždu po njoj. 

Zbog ljubomore ubio ženu i prijatelje

Bane Jovanović (49) zvani Safet je zbog ljubomore 20. marta u Bečeju pucao u nevjenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), koja je ubrzo preminula, a ranio je i njenog stanodavca Imrea Jožu (70).

Krvavi pir je nastavio u Molu, gdje je ubio Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31), koja je u tom trenutku držala četvoromjesečnu bebu. Nemilosrdni ubica je ranio i Matijinog sina (11) i snaju Natašu Sunomar. Poslije zločina je pobjegao, ali je uhapšen u Njemačkoj i isporučen je Srbiji.

Zaklao ženu i dijete u kolijevci!

Arpad Sabo (29) zaklao je 14. jula u Veterniku svoju suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu četvoromkesečnu kćerkicu Nikolinu, koja je bila u kolijevci! Unakažena tijela pronašao je vlasnik kuće u kojoj su živjeli, a Arpad je uhapšen istog dana. U policiji je, navodno, izjavio da mu je došla „žuta minuta”.Drugarice ubio grom!

Anđela Bačević (15) i njena drugarica Ivana Ivanović (15) poginule su 25. jula od udara groma dok su šetale Kruševačkom ulicom u Aleksandrovcu. Anđela je preminula na licu mjesta, a Ivana u bolnici.

Braća se utopila u Srebrnom jezeru

Braća Stefan (14) i Nikola (13) Petrović iz sela Trska kod Rače udavila su se 11. septembra u Srebrnom jezeru. Do tragedije je došlo kada je Nikola skočio u vodu sa pedaline i počeo da se davi, a njegov brat pokušao da ga spasi. Zbog smrti braće tužilaštvo je podnijelo optužni prijedlog protiv dvoje vlasnika pedalina, direktora škole i trenera fudbalskog kluba.Silovao, pa kamenom ubio dijete

Vladica Rajković (28) iz zaječarskog sela Vratarnica je 9. jula silovao, a zatim kamenom ubio troipogodišnju Anđelinu Stefanović. On je djevojčicu odveo sa dječjeg rođendana. Tokom istrage je otrkiveno i da je ubio svoju bivšu djevojku Draganu Stanković (47), i to zbog 3.000 evra, koliko joj je dugovao.

Pobila porodicu na spavanju

Slavica Lazić je u noći 27. oktobra u porodičnoj kući u kraljevačkom naselju Jarčujak sekirom ubila na spavanju oca Predraga Aleksića (75), majku Milanku (73) i brata Slavoljuba (54). Nakon svirepog ubistva pozvala je policiju i saopštila: „Sve sam ih pobila.“ U policiji se branila ćutanjem.Sobarica uhapšena zbog ubistva u vili

Dejan Dejančić (51), vlasnik vile DND u Niškoj Banji, ubijen je 5. novembra, dok je recepcionar Dejan Jovanović (41) teško ranjen i još se nalazi u komi. Zločin je prijavila sobarica Milica Dimitrijević (27), koja je tvrdila da je Jovanović ubio Dejančića, a potom ispalio i sebi hitac u glavu.

Veštaci su donijeli veliki obrt mjesec i po dana kasnije. Sobarica je uhapšena jer je njen DNK nađen na pištolju. Motiv ubistva nije poznat.

(Alo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar