Заустављен воз из Прага у Минхен

Чешка полиција зауставила је данас у близини Прага воз за Минхен због анонимње пријетње о подметнутој бомби, а евакуисано 254 путника, док пиротехничари са специјално обученим псом прегледају пртљаг и вагоне.

Свијет 02.01.2017 | 12:34
Заустављен воз из Прага у Минхен
"Непозната особа је јавила да је подметнут експлозив. Воз је заустављен на жељезничкој станици у Бероуну и обављамо преглед вагона", казао је чешким медијима портпарол регионалне полиције Павел Трукса.

Међународни брзи воз "Франц Кафка" из Прага у Берлин касниће због пријетње више од два сата а заустављање је искомпликовало и домаћи жељезнички саобраћај.

Ово је у Чешкој друга пријетња бомбом у посљедња четири дана, пошто је у петак принудно у Праг морао да слети боинг 737 пољске чартер компаније Ентер ер на лету са Канарских острва у Варшаву када је један 68-годишњи Пољак пријетио бомбом ако слете у Варшаву, наводно слушајући глас Бога.

Чешка полиција савладала га је и ухапсила убрзо након слијетања, а јутрос је саопштила да неће остати у затвору, већ да је смјештен на психијатријску клинику и вјероватно ће пошто је болестан бити изручен Пољској.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар