Zaustavljen voz iz Praga u Minhen

Češka policija zaustavila je danas u blizini Praga voz za Minhen zbog anonimnje prijetnje o podmetnutoj bombi, a evakuisano 254 putnika, dok pirotehničari sa specijalno obučenim psom pregledaju prtljag i vagone.

Svijet 02.01.2017 | 12:34
Zaustavljen voz iz Praga u Minhen
"Nepoznata osoba je javila da je podmetnut eksploziv. Voz je zaustavljen na željezničkoj stanici u Berounu i obavljamo pregled vagona", kazao je češkim medijima portparol regionalne policije Pavel Truksa.

Međunarodni brzi voz "Franc Kafka" iz Praga u Berlin kasniće zbog prijetnje više od dva sata a zaustavljanje je iskomplikovalo i domaći željeznički saobraćaj.

Ovo je u Češkoj druga prijetnja bombom u posljednja četiri dana, pošto je u petak prinudno u Prag morao da sleti boing 737 poljske čarter kompanije Enter er na letu sa Kanarskih ostrva u Varšavu kada je jedan 68-godišnji Poljak prijetio bombom ako slete u Varšavu, navodno slušajući glas Boga.

Češka policija savladala ga je i uhapsila ubrzo nakon slijetanja, a jutros je saopštila da neće ostati u zatvoru, već da je smješten na psihijatrijsku kliniku i vjerovatno će pošto je bolestan biti izručen Poljskoj.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar