''4 скакаонице'': Норвежанин покорио Гармиш, Штох замало до рекорда!

Норвежанин Данијел Андре Танде тријумфовао је у легендарном Гармиш Партенкирхену, другој станици Новогодишње турнеје Четири скакаонице.

Остали спортови 01.01.2017 | 17:15
''4 скакаонице'': Норвежанин покорио Гармиш, Штох замало до рекорда!
Танде је у последњем покушају дана скочио 142 метра и захваљујући контантности дошао до првог тријумфа у Новогодишњој турнеји, другог у каријери.

Пошто је био најбољи и у првој серији (138), скупио је 3,2 бода више од Камила Штоха, који је остварио скок дана од 143 метра, што је само 50 центиметара мање од рекорда скакаонице.

Међутим, Штох неће бити превише незадовољан јер је преузео вођство у генералном пласману, пошто је досадашњи лидер Шефан Крафт завршио трећи са 140 метара.

Веома мало снега пало је ове сезоне у Гармишу, а сама завршница такмичења отопила је и оно мало што је било ван залетишта. Домен Превц прескочио је неколико такмичара одличним скоком и најавио невероватан потез Штоха.

Пољски скакач могао је до рекорда, а у коначном збиру поена зафалиле су му оцене норвешког судије, да можда и он тријумфује. Ипак, Танде је неколико тренутака касније скочио 142 метра, све оцене су му биле 19 и више, па се питање победника није постављало.

Прва серија у једном од најпознатијих скијашких центара потврдила нам је да је константност недостижан појам за скакаче. Петер Превц, који је прошле сезоне доминирао на сваком такмичењу на којем се појавио, после 10. места у Оберстдорфу, сада је пред други скок био 11.

Такође, нека имена на која смо навикли да остварују добре резултате, нису ни успели да се пласирају у другу серију. Симон Аман, Норијаки Касаи, Таку Такеучи неки су од њих, док је Танде првим местима у обе серије истакао кандидатуру за освајање Новогодишње турнеје.

Пољски савез имаће много разлога за славље јер су Пјотр Жила и Маћеј Кот били шести, односно седми, а првих десет комплетирали су Маркус Ајзенбихлер, Домен Превц, Штефан Леје, Винсент Декомб Севоа и Михал Хајбек.

Актуелни победник Новогодишње турнеје Петер Превц заузео је 11. место, док је његов други млађи брат Цене био 24.

Турнеја Четири скакаонице наставља се 4. јануара у Инсбруку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар