Зашто не треба пити за Нову годину

Колико вам се пута догодило да се не сјећате шта сте радили ноћ прије зато што се конзумирали алкохол. Или колико вам је догађаја и славља остало у магли. Ако сте међу онима који жале што се не сјећају многих весеља или дочека нпр. Нових година ево зашто би можда требали размислити о конзумирању алкохола.

Свијет 31.12.2016 | 21:22
Зашто не треба пити за Нову годину
Много је доказа који говоре да алкохол прије одласка на спавање и није тако добра идеја. Иако вас пиће у почетку успава, веће су шансе да ћете се током ноћи и по неколико пута пробудити.

Алкохол онемогућава одвијање РЕМ фазе сна, односно фазе у којој сањате и која је кључна за процес учења и дугорочно памћење.

Алкохол вас у првом дијелу ноћи баца у дубоки сан, међутим, његов квалитет није најбољи, па се други дан осјећају посљедице у облику главобоља, иритабилности и умора.

У другом дијелу сна, када је организам метаболизовао алкохол, тијело покушава да надокнади изгубљено стога укључује више РЕМ – фазу сна. Проблем је у томе што се РЕМ фаза тада одвија у неприкладно вријеме, када је вјероватније да ћете се пробудити.

И најважније, уколико претјерате сутра ће остати жал и срамота због нечега што се урадили у алкохолисаном стању.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тајсон

31.12.2016 20:54

НЕБИХ КОМЕНТАРИСАО ПОЦЕТНИКЕ. ЈА ПИЈЕМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акабиба

31.12.2016 22:45

Добар хехе па у свему треба тренига

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

01.01.2017 10:08

У ракији је спас.

ОДГОВОРИТЕ