Шешељ о дочецима Нове године у Хагу

Лидер радикала Војислав Шешељ за београдске медије присјетио се дана проведених у Хагу и испричао како је Нову годину дочекивао тамо, те на који начин је долазио до печеног јагњета.

Србија 31.12.2016 | 17:07
Шешељ о дочецима Нове године у Хагу
"У Хагу су се затвореници организовали да славе ову званичну Нову годину, Срби су се посебно организовали за прославу Нове године и Божића, Хрвати за католички Божић, а муслимани за Бајрам. Ту би се онда почастили сви", започиње своју причу лидер СРС-а и додаје да су му најзанимљивије биле прославе српске Нове године, јер су тада могли и музику да слушају.

"Било је неколико затвореника који су имали своје инструменте. Свештеник нам је долазио за главне вјерске празнике, некада је и он доносио гитару", присјећа се предсједник СРС-а и наводи да им је и Јовица Станишић пјевао уз гитару.

" Храну смо углавном наручивали код неког Македонца, власника балканске кантине, па смо могли наручити печено прасе, јагње или ћурку. Било је то много скупо, печено јагње је некада ишло и до 450 евра, јер се неко из затворске управе уграђивао у то. Након што смо дигли побуну, то се мало регулисало, али било је прескупо и даље. То је свако у свом блоку славио", објашњава он.

Након што се вратио у Србију, Шешељ је остао досљедан игнорисању административне Нове године.

"Ако буде неки интересантан програм на телевизији, гледаћу, али ћу у кревету сигурно бити око 23 часа", признаје и додаје да ће славити православну Нову годину.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аха

31.12.2016 16:17

Овамо народ ратује тада а они дебелгузи на робији заједно све славе. Ето ти заведени народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ала

31.12.2016 18:08

А јесте брате, 100% си у праву, мијењај се са њима.

Name

боба

31.12.2016 17:27

Читајте између редова шта Шешељ прича нек га бог чува мора се тачка ставити нема нам спаса поздрав

ОДГОВОРИТЕ