Šešelj o dočecima Nove godine u Hagu

Lider radikala Vojislav Šešelj za beogradske medije prisjetio se dana provedenih u Hagu i ispričao kako je Novu godinu dočekivao tamo, te na koji način je dolazio do pečenog jagnjeta.

Srbija 31.12.2016 | 17:07
Šešelj o dočecima Nove godine u Hagu
"U Hagu su se zatvorenici organizovali da slave ovu zvaničnu Novu godinu, Srbi su se posebno organizovali za proslavu Nove godine i Božića, Hrvati za katolički Božić, a muslimani za Bajram. Tu bi se onda počastili svi", započinje svoju priču lider SRS-a i dodaje da su mu najzanimljivije bile proslave srpske Nove godine, jer su tada mogli i muziku da slušaju.

"Bilo je nekoliko zatvorenika koji su imali svoje instrumente. Sveštenik nam je dolazio za glavne vjerske praznike, nekada je i on donosio gitaru", prisjeća se predsjednik SRS-a i navodi da im je i Jovica Stanišić pjevao uz gitaru.

" Hranu smo uglavnom naručivali kod nekog Makedonca, vlasnika balkanske kantine, pa smo mogli naručiti pečeno prase, jagnje ili ćurku. Bilo je to mnogo skupo, pečeno jagnje je nekada išlo i do 450 evra, jer se neko iz zatvorske uprave ugrađivao u to. Nakon što smo digli pobunu, to se malo regulisalo, ali bilo je preskupo i dalje. To je svako u svom bloku slavio", objašnjava on.

Nakon što se vratio u Srbiju, Šešelj je ostao dosljedan ignorisanju administrativne Nove godine.

"Ako bude neki interesantan program na televiziji, gledaću, ali ću u krevetu sigurno biti oko 23 časa", priznaje i dodaje da će slaviti pravoslavnu Novu godinu.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Aha

31.12.2016 16:17

Ovamo narod ratuje tada a oni debelguzi na robiji zajedno sve slave. Eto ti zavedeni narode.

ODGOVORITE
Name

Ala

31.12.2016 18:08

A jeste brate, 100% si u pravu, mijenjaj se sa njima.

Name

boba

31.12.2016 17:27

Čitajte između redova šta Šešelj priča nek ga bog čuva mora se tačka staviti nema nam spasa pozdrav

ODGOVORITE