КСС наградио Теодосића и Петровићеву!

Капитен Србије Милош Теодосић и стандардна чланица женског тима Соња Петровић добили су награде за најбоље у 2016. години у избору Кошаркашког савеза Србије. Соња примила трофеј, Тео није могао!

Кошарка 31.12.2016 | 17:45
КСС наградио Теодосића и Петровићеву!
Кошаркашки савез Србије обележио је више него успешну 2016. годину коктелом у хотелу "Краун Плаза", где су додељене награде нашим најбољим представницима "игре под обручима" у претходних 12 месеци.

Најбоља сениорка за 2016. је Соња Петровић, а најбољи сениор Милош Теодосић, који није могао лично да прими трофеј, пошто је тренер ЦСКА Димитрис Итудис, после пораза од Црвене звезде, одлучио да комплетна екипа мора одмах да се врати у Москву.

У Теово име, трофеј је преузео тим менаџер репрезентације Небојша Илић.

"Свима је познато да је кошарка колективни спорт и зато се овде осећам као прва међу једнакима. Хвала саиграчицама, целом тиму и стручном штабу, стручњацима и медијима, који су подигли женску кошарку на овај ниво успеха и квалитета", рекла је Соња Петровић.

Подсетимо да су сениори на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојили сребрну, а сениорке бронзану медаљу.

Такође, репрезентација у баскету "три на три" (Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро) окитила се титулом првака света.

"Хвала Савезу на пажњи, најавио сам ово прошле године... Надам се да ћемо опет показати људима колико је овај спорт атрактиван, тежак и да није нека улична зајебанција. Надам се да ћемо опет показати да смо најбољи на свету", поручио је Булут.

Нови председник КСС Предраг Даниловић честитао је награђенима и захвалио се "пословним партнерима" - иако не воли тај израз - који су помогли да сви програми буду спроведени у дело.

Даниловић је на листу успеха српске кошарке у 2016. ставио и организацију квалификационог турнира за Олимпијске игре, за шта је заслуге приписао свом претходнику Драгану Ђиласу и његовим сарадницима.

Констатовао је да КСС заједно са Владом Србије ради на кандидатури за Еуробаскет кошаркашица 2019. године (са Словенијом) и Еуробаскет кошаркаша 2023.

"У 2017. нас чекају првенства Европе за сениоре и сениорке. Рад Савеза се углавном мери кроз њихове резултате и надам се да ће наставити да успешно убацују лопту у кош, као и у претходном периоду", рекао је Даниловић.

Теодосић и Петровић награду су добили према избору жирија који су чинили спортске редакције свих дневних новина, телевизија и радио-станица са националном фреквенцијом, информативних агенција, као и представници специјализованих кошаркашких емисија и портала.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар