KSS nagradio Teodosića i Petrovićevu!

Kapiten Srbije Miloš Teodosić i standardna članica ženskog tima Sonja Petrović dobili su nagrade za najbolje u 2016. godini u izboru Košarkaškog saveza Srbije. Sonja primila trofej, Teo nije mogao!

Košarka 31.12.2016 | 17:45
KSS nagradio Teodosića i Petrovićevu!
Košarkaški savez Srbije obeležio je više nego uspešnu 2016. godinu koktelom u hotelu "Kraun Plaza", gde su dodeljene nagrade našim najboljim predstavnicima "igre pod obručima" u prethodnih 12 meseci.

Najbolja seniorka za 2016. je Sonja Petrović, a najbolji senior Miloš Teodosić, koji nije mogao lično da primi trofej, pošto je trener CSKA Dimitris Itudis, posle poraza od Crvene zvezde, odlučio da kompletna ekipa mora odmah da se vrati u Moskvu.

U Teovo ime, trofej je preuzeo tim menadžer reprezentacije Nebojša Ilić.

"Svima je poznato da je košarka kolektivni sport i zato se ovde osećam kao prva među jednakima. Hvala saigračicama, celom timu i stručnom štabu, stručnjacima i medijima, koji su podigli žensku košarku na ovaj nivo uspeha i kvaliteta", rekla je Sonja Petrović.

Podsetimo da su seniori na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojili srebrnu, a seniorke bronzanu medalju.

Takođe, reprezentacija u basketu "tri na tri" (Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero) okitila se titulom prvaka sveta.

"Hvala Savezu na pažnji, najavio sam ovo prošle godine... Nadam se da ćemo opet pokazati ljudima koliko je ovaj sport atraktivan, težak i da nije neka ulična zajebancija. Nadam se da ćemo opet pokazati da smo najbolji na svetu", poručio je Bulut.

Novi predsednik KSS Predrag Danilović čestitao je nagrađenima i zahvalio se "poslovnim partnerima" - iako ne voli taj izraz - koji su pomogli da svi programi budu sprovedeni u delo.

Danilović je na listu uspeha srpske košarke u 2016. stavio i organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, za šta je zasluge pripisao svom prethodniku Draganu Đilasu i njegovim saradnicima.

Konstatovao je da KSS zajedno sa Vladom Srbije radi na kandidaturi za Eurobasket košarkašica 2019. godine (sa Slovenijom) i Eurobasket košarkaša 2023.

"U 2017. nas čekaju prvenstva Evrope za seniore i seniorke. Rad Saveza se uglavnom meri kroz njihove rezultate i nadam se da će nastaviti da uspešno ubacuju loptu u koš, kao i u prethodnom periodu", rekao je Danilović.

Teodosić i Petrović nagradu su dobili prema izboru žirija koji su činili sportske redakcije svih dnevnih novina, televizija i radio-stanica sa nacionalnom frekvencijom, informativnih agencija, kao i predstavnici specijalizovanih košarkaških emisija i portala.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar