Филиповић: Саиграчи виде себе у мом понашању!

Ватерполо репрезентативац Србије Филип Филиповић рекао је да је признање за најуспешнијег спортисту које је добио заслуга целе репрезентације.

Остали спортови 31.12.2016 | 16:15
Филиповић: Саиграчи виде себе у мом понашању!
Он је додао да верује да национални тим може да понови успехе постигнуте ове године.

Филип Филиповић проглашен је за најуспешнијег спортисту у 2016. години у избору Олимпијског комитета Србије.

Он је са репрезентацијом освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и са 19 постигнутих голова био је најкориснији играч олимпијског турнира.

Поред Филиповића, признања ОКС добили су и селектор Дејан Савић, који је проглашен за најбољег тренера, Никола Јакшић који је најбољи млади спортиста, док је репрезентација најуспешнији мушки тим.

"Ово је дивно признање. Али и ово признање је заслуга екипе и стучног штаба који је показао ове године да смо неприкосновени на свим пољима. Покупили смо сва признања – за најбољег младог спортисту, за најбољег тренера и за најбољу екипу. То је заиста за Ватерполо савез Србије и са ватерполо као спорт непоновљив успех...", рекао је Филиповић новинарима у Скупштини Србије.

"Ипак, надам се да је поновљив. Ова екипа наставља свој пут ка Токију и надам се да ћемо успети да поновимо успехе из ове године", додао је ватерполиста Про Река.

На питање новинара ко му је од старијих саиграча највише помогао и од кога је највише ствари "покупио", Филиповић је навео да би било "незахвално да именује било кога".

"Али, знају они врло добро, препознају и виде себе у мом понашању... Овим путем им се још једном захваљујем. Колико год сам могао, ја мислим да сам покупио доста добрих ствари, сигурно и по неку лошу, али нећемо о томе. Биће тешко без Жилета (Живка Гоцића) и Бобана (Слободана Никића), али морамо да наставимо даље".

Ватерполо репрезентација Србије је објединила титуле европског, светског и олимпијског шампиона, уз трофеј у Светској лиги и сада је главна "мета" свих противника на такмичењима.

"Најгоре је ако размишљамо о противнику који жели да нам скине скалп. Мислим да је довољно да се окренемо себи и мислим да имамо довољно квалитета да можемо без размишљања о противнику да остваримо добре резултате. Нека они и даље размишљају о нама, а ми ћемо о ватерполу", закључио је Филиповић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар