Празнична порука Путина - Трампу

Председник Русије Владимир Путин упутио је поруку новоизабраном председнику САД Доналду Трампу, у којој је изразио наду да ће након његовог ступања на дужност предузети кораке за обнављање односа, саопштила је служба за односе са јавношћу Кремља.

Свијет 30.12.2016 | 15:46
Празнична порука Путина - Трампу
"Владимир Путин честитао је божићне и новогодишње празнике новоизабраном америчком председнику Доналду Трампу.

У својој честитки руски председник је изразио наду да ће након ступања на дужност америчког председника Доналд Трамп две земље на конструктиван и прагматичан начин успети да предузму реалне кораке за обнову механизама билатералне сарадње у различитим областима и извести на квалитативно нови ниво сарадње на међународној сцени“, наводи се у саопштењу.

"Озбиљни глобални и регионални изазови са којима се наше земље суочавају последњих година јасно потврђују да руско-амерички односи остају важан фактор у обезбеђивању стабилности и безбедности у савременом свету“, истиче се у писму упућеном Трампу.

Извор: Спутњик

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Ђорђе

30.12.2016 14:53

Свака част Путину: ЗАШТО ХОШТАПЛЕРЕ КОПИРАТИ И БИТИ ИСТИ ОНИ. СВЕ ЋЕ ИХ ИЗА СВ. ЈОВАНА ТРАМП СВЕЈЕДНО ИСТЈЕРАТИ ИЗ РУСИЈЕ: Образложење у у продужетку: Русија треба бити захвална на санкцијама, које јој је увела Америка. Руси су скоро, папрестали бавити се пољопривредом. Производња им је уопште стагнирала изузев Војне индустрије, која је била замрла, али се опоравила и то су технологије мало веће тајне. Иначе би и то увозили и живили од Гаса и нафте. Сада је Русија постигла високе резултате у производњи пшенице и жита уопште. Повртларство расте, сточарство, воћарство и све гране. Русији ако не остану санкције, она мора прво царинама добро обезбједити стечене бенефите од санкција. Друго треба поред царина, то прогласити националним интересом и помоћи га војном индустријом. Односно сматрати све гране производње, а нарочито пољопривреду војно стратешким планом, за евентуалну ратну опасност по Руско становништво. Расподијелити добити од војне индустрије за субвенције пољопривреди и малим занатским дјелатностима и предузећима. У случају претпоставимо снажног конвенционалног ракетног удара, без нуклеарни бомби, велики погони би били уништени. Мале занатске радње, полако прелазе у мања предузећа, могле би преузети терет рата на своја леђа, а пољопривреда је број један у таквим условима. Што се тиче протјеривања дипломата, ја њихове неби протјеривао. Свео би их на никакве активности по Русији, нека врста "кућног притвора", да не вршљају по лијпој Русији у смислу шпијунаже. То раде, али би им овако захваљујући њиховој Америци !заврнуо уши". Тражио би од Америке да протјера и све бизнисмене руског поријекла у Америци, ако икако може и да забрани туристичке посјете Руса у Америку. Рекао би чините добро за нас, а неморамо рећи ни хвала, а што је пристојност човјека "Словенске душе". Сретна Нова година, вољеној Русији, Србији и Републици Српској и свим добрим људима ма гдје били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дјордје

30.12.2016 15:42

Препорука да идес у Русију И тамо да узивас до миле воље Нека ти тамо цвјетају рузе а нас препусти да се у Европи патимо

Name

***Ник.

30.12.2016 15:48

Браво Дјордје за коментар, свака ти ријец Дјордје слатка ко гроздје...

Name

Ђорђе

30.12.2016 16:40

Хвала Вам Ник и свако лично и породично добро Вам желим. За овај први одговор да кажем, Русија је у Европи, као и Србија. Поздарв свим добрим људима и сретна Нова Година...

Name

ДОXА

30.12.2016 14:58

Па јел није доста сто му се Срби увлаце сад и ти поцо а грдна рано моја....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало ало

30.12.2016 15:17

Исправно понасање дрзавника, а ти мозес пукнути од муке.

Name

ре ало ало

30.12.2016 15:29

Ево вец пуцам јесил сад задовољан

Name

Не увлаче му се Срби

30.12.2016 15:42

Него му се Баја увлачи

Name

БГ

30.12.2016 15:18

Никад као до сада ,толико увлацења у знате већ гдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујка Сем

30.12.2016 16:24

Ако је и од Путина,превисе је.Зар путин стварно мисли да се Америцки предјсдник несто пита.Америком управљају други људи а прдсједник је само ствар фолклора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко ти то казе

30.12.2016 16:49

И Обама и Хилари су из исте партије.Али Обама никада није хтио да уведе но флy зоне у Сирији,сто би Хилари одмах урадила.Тако да би гадали руске авионе изнад Сирије,Руси би гадали њихове,вјероватно би се то прењело и на бродове и ко зна како би се све то заврсило.И ово протјеривање руских дипломата и није тако тврд одговор.Руси су оцекивали тврди одговор и били су подигли борбену готовост њихових ракетних система у Сирији.Све ово говорим на основу вијести у насим медијима у задње вријеме.

Name

Калесија

30.12.2016 16:53

Браво ујка Сем.

Name

љубљана

30.12.2016 16:44

Ех, јадни тај Обама! Сав несрећан одлаази у пензију. Служио је као фигура, и НИШТА ВИШЕ.Њега се није питало у белој кући НИШТА-

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

30.12.2016 17:04

Сад се Меланија пита.

Name

когде

30.12.2016 16:44

Вољели или не Русија је права сила које се пита много тога у свијету и тек це се питати!! Заврсено@!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yа Yа

30.12.2016 17:00

Прпа сви су подвукли репове и сви као нешто честитају праве се добри а зло тек долази Америка мора да буде нумеро уно другачије неможе

ОДГОВОРИТЕ