Praznična poruka Putina - Trampu

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je poruku novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, u kojoj je izrazio nadu da će nakon njegovog stupanja na dužnost preduzeti korake za obnavljanje odnosa, saopštila je služba za odnose sa javnošću Kremlja.

Svijet 30.12.2016 | 15:46
Praznična poruka Putina - Trampu
"Vladimir Putin čestitao je božićne i novogodišnje praznike novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu.

U svojoj čestitki ruski predsednik je izrazio nadu da će nakon stupanja na dužnost američkog predsednika Donald Tramp dve zemlje na konstruktivan i pragmatičan način uspeti da preduzmu realne korake za obnovu mehanizama bilateralne saradnje u različitim oblastima i izvesti na kvalitativno novi nivo saradnje na međunarodnoj sceni“, navodi se u saopštenju.

"Ozbiljni globalni i regionalni izazovi sa kojima se naše zemlje suočavaju poslednjih godina jasno potvrđuju da rusko-američki odnosi ostaju važan faktor u obezbeđivanju stabilnosti i bezbednosti u savremenom svetu“, ističe se u pismu upućenom Trampu.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Đorđe

30.12.2016 14:53

Svaka čast Putinu: ZAŠTO HOŠTAPLERE KOPIRATI I BITI ISTI ONI. SVE ĆE IH IZA SV. JOVANA TRAMP SVEJEDNO ISTJERATI IZ RUSIJE: Obrazloženje u u produžetku: Rusija treba biti zahvalna na sankcijama, koje joj je uvela Amerika. Rusi su skoro, paprestali baviti se poljoprivredom. Proizvodnja im je uopšte stagnirala izuzev Vojne industrije, koja je bila zamrla, ali se oporavila i to su tehnologije malo veće tajne. Inače bi i to uvozili i živili od Gasa i nafte. Sada je Rusija postigla visoke rezultate u proizvodnji pšenice i žita uopšte. Povrtlarstvo raste, stočarstvo, voćarstvo i sve grane. Rusiji ako ne ostanu sankcije, ona mora prvo carinama dobro obezbjediti stečene benefite od sankcija. Drugo treba pored carina, to proglasiti nacionalnim interesom i pomoći ga vojnom industrijom. Odnosno smatrati sve grane proizvodnje, a naročito poljoprivredu vojno strateškim planom, za eventualnu ratnu opasnost po Rusko stanovništvo. Raspodijeliti dobiti od vojne industrije za subvencije poljoprivredi i malim zanatskim djelatnostima i preduzećima. U slučaju pretpostavimo snažnog konvencionalnog raketnog udara, bez nuklearni bombi, veliki pogoni bi bili uništeni. Male zanatske radnje, polako prelaze u manja preduzeća, mogle bi preuzeti teret rata na svoja leđa, a poljoprivreda je broj jedan u takvim uslovima. Što se tiče protjerivanja diplomata, ja njihove nebi protjerivao. Sveo bi ih na nikakve aktivnosti po Rusiji, neka vrsta "kućnog pritvora", da ne vršljaju po lijpoj Rusiji u smislu špijunaže. To rade, ali bi im ovako zahvaljujući njihovoj Americi !zavrnuo uši". Tražio bi od Amerike da protjera i sve biznismene ruskog porijekla u Americi, ako ikako može i da zabrani turističke posjete Rusa u Ameriku. Rekao bi činite dobro za nas, a nemoramo reći ni hvala, a što je pristojnost čovjeka "Slovenske duše". Sretna Nova godina, voljenoj Rusiji, Srbiji i Republici Srpskoj i svim dobrim ljudima ma gdje bili.

ODGOVORITE
Name

Re Djordje

30.12.2016 15:42

Preporuka da ides u Rusiju I tamo da uzivas do mile volje Neka ti tamo cvjetaju ruze a nas prepusti da se u Evropi patimo

Name

***Nik.

30.12.2016 15:48

Bravo Djordje za komentar, svaka ti rijec Djordje slatka ko grozdje...

Name

Đorđe

30.12.2016 16:40

Hvala Vam Nik i svako lično i porodično dobro Vam želim. Za ovaj prvi odgovor da kažem, Rusija je u Evropi, kao i Srbija. Pozdarv svim dobrim ljudima i sretna Nova Godina...

Name

DOXA

30.12.2016 14:58

Pa jel nije dosta sto mu se Srbi uvlace sad i ti poco a grdna rano moja....

ODGOVORITE
Name

Alo alo

30.12.2016 15:17

Ispravno ponasanje drzavnika, a ti mozes puknuti od muke.

Name

re alo alo

30.12.2016 15:29

Evo vec pucam jesil sad zadovoljan

Name

Ne uvlače mu se Srbi

30.12.2016 15:42

Nego mu se Baja uvlači

Name

BG

30.12.2016 15:18

Nikad kao do sada ,toliko uvlacenja u znate već gdje.

ODGOVORITE
Name

Ujka Sem

30.12.2016 16:24

Ako je i od Putina,previse je.Zar putin stvarno misli da se Americki predjsdnik nesto pita.Amerikom upravljaju drugi ljudi a prdsjednik je samo stvar folklora.

ODGOVORITE
Name

ko ti to kaze

30.12.2016 16:49

I Obama i Hilari su iz iste partije.Ali Obama nikada nije htio da uvede no fly zone u Siriji,sto bi Hilari odmah uradila.Tako da bi gadali ruske avione iznad Sirije,Rusi bi gadali njihove,vjerovatno bi se to prenjelo i na brodove i ko zna kako bi se sve to zavrsilo.I ovo protjerivanje ruskih diplomata i nije tako tvrd odgovor.Rusi su ocekivali tvrdi odgovor i bili su podigli borbenu gotovost njihovih raketnih sistema u Siriji.Sve ovo govorim na osnovu vijesti u nasim medijima u zadnje vrijeme.

Name

Kalesija

30.12.2016 16:53

Bravo ujka Sem.

Name

ljubljana

30.12.2016 16:44

Eh, jadni taj Obama! Sav nesrećan odlaazi u penziju. Služio je kao figura, i NIŠTA VIŠE.Njega se nije pitalo u beloj kući NIŠTA-

ODGOVORITE
Name

He he

30.12.2016 17:04

Sad se Melanija pita.

Name

kogde

30.12.2016 16:44

Voljeli ili ne Rusija je prava sila koje se pita mnogo toga u svijetu i tek ce se pitati!! Zavrseno@!

ODGOVORITE
Name

Ya Ya

30.12.2016 17:00

Prpa svi su podvukli repove i svi kao nešto čestitaju prave se dobri a zlo tek dolazi Amerika mora da bude numero uno drugačije nemože

ODGOVORITE