Поновите све опет, НЕПОНОВЉИВИ!

Доајен српског новинарства Дејан Стевовић објавио књигу о ватерполистима Србије - догодовштине са такмичења, путовања, анегдоте, успеси, медаље... Хвала њима, хвала и Дејану за ово благо!

Остали спортови 30.12.2016 | 22:10
Поновите све опет, НЕПОНОВЉИВИ!
НЕПОНОВЉИВИ!

Дејан Стевовић, дугогодишњи новинар "Спортског журнала" и човек који годинама прати ватерполо репрезентацију Србије, пронашао је праву реч којом је описао феноменалну генерацију трофејног спорта, која је ОСВОЈИЛА СВЕ.

"Они нису непоновљиви само због резултата, већ и због тога што су сјајне личности, непоновљиве. Такав идеалан склад различитих карактера, таква посвећеност обавезама, непоновљивост и због понашања у базену, око базена, поштовања према противнику и на крају, такав ментални склоп, тешко је замислити", рекао је Стевовић на представљању књиге.

Знате ли зашто су ватерполисти још непоновљиви? Зато што су лично, финансијски помогли аутору да ова књига уопште угледа светлост дана, а било је много "затворених врата" на које је Стевовић покуцао.

"Волео бих да буде још оваквих књига и из других спортова. Прави аутори књиге су, заправо, ватерполисти, јер су бележили резултате, а мени је остало само да све то ставим на папир", каже Стевовић.

Селектор српског тима Дејан Савић и ватерполистиЖивко Гоцић и Андрија Прлаиновић пожелели су Стевовићу још оваквих и сличних књига, уз захвалност: "Хвала, Дејане".

"Ја знам шта у овој књизи пише, а волим да читам књиге у којима не знам садржај", нашалио се Прлаиновић, на шта се досадашњи капитен српске репрезентације Живко Гоцић надовезао: "И ја знам шта у њој пише, али како време буде одмицало вероватно ће ме памћење издавати, па ћу морати да се подсећам".

Аутор Дејан Стевовић, професионални новинар од 1980. године, каже за МОНДО да му је омиљени део књиге из дела "о патикама", а фаворит међу анегдотама када је "Манда (Душан Мандић) 2014. године дошао код Вујаса (Владимира Вујасиновића) и рекао му да има болове у ушима. А Вујас му каже: 'Ма, шта боли, играј, па после нек' те боли!'.

"Кад сам завршио књигу и прелистао је, схватио сам да има још много тога што је остало ненаписано, можда за још једну књигу. Али, у овој је све што је било битно. Увек сам према свима њима имао поштовање, никада им нисам улазио у собе, рецимо, увек сам поштовао њихову приватност", додаје Стевовић, који је и аутор књиге "Кад кажем Србија, мислим медаља".

Сличне анегдоте, цртице са путовања, шале међу ватерполистима и стручним штабом, као и подсећања на невероватне успехе од 2009. до 2016. године - све то ћете наћи у књизи "Непоновљиви".

Ми се надамо да ће се ПОНОВИТИ НЕПОНОВЉИВИ!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар